Защо Robinhood спря търговията и с DogeCoin?

0
1702

През последните няколко дни от миналата седмица ентусиазмът около криптовалутата Dogecoin завладя Robinhood, което доведе до „спорадични неуспехи в някои сделки с криптовалутите и забавени известия за някои клиенти“, пишат Robinhood в публикация в официалния си блог.

„Тези прекъсвания не са приемливи за нас“, пишат от Robinhood в публикацията си. „Вярваме, че сме най-интуитивната крипто платформа за търговците на Dogecoin и се гордеем, че сме най-добрият избор за тази общност.“

Robinhood има история с точно този вид проблеми. През март 2020 г. компанията имаше три огромни прекъсвания, които според екипа се дължат на „стрес върху нашата инфраструктура“. През януари 2021, Robinhood ограничи търговията на акции на GameStop, разгневявайки целия интернет и се измъкна пред Конгреса на САЩ в процеса за манипулиране и ограничаване на достъпа на клиентите.

„Вижте, приложението е много красиво и лесно за използване, но ако се провали по време на най-важните периоди на покупка и продажба, ще се придържат ли потребителите към него? Дали печелите пари от вашата търговия с Dogecoin е по-важно от това колко хубаво е приложението. Освен това, вече е публична платформа Coinbase за търговия с криптовалута, така или иначе – дори ако тя не поддържа Dogecoin.“, коментира Елизабет Лопато, журналист от популярния технологичен портал The Verge.

Разочароващото съобщение за проблемите на Robinhood не навлиза в техническите подробности, които биха могли да информират потребителите колко сериозни са проблемите с търговията или защо са се случили. Когато от The Verge са изпратили запитване към компанията за допълнителен коментар, Robinhood са отказали да кажат каквото и да било в извън упоменатото в публикацията в блога.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари