За австралийците е по-евтино да летят до САЩ, за да закупят програмно осигуряване

2
32

Сметката не е сложна:
– цена на Adobe Creative Suite Master 6 в Австралия: $4 334
– цена на Adobe Creative Suite Master 6 в САЩ: $2 599
– цена на двупосочния билет от Сидни до Лос Анджелис и обратно: 1 147.58 (чрез Virgin Australia)

Полетът до Америка ще икономиса на обикновения австралийския дизайнер приблизително $587. Повече ще икономиса австралийският програмист, ако лети до САШ, за да закупи Visual Studio.

Програмното осигуряване твърде много се различава по цена в различните държави. Себестойността на създаване на цифрово копие практически е нулева и цената се определя предимно от маркетингови съображения. На практика се получава така, че в бедните страни цената на софтуера е значително по-ниска от богатите.

В Австралия програмното осигуряване е по-скъпо в сравнение с държавите от Европа и САЩ. Например, цената на игрите за Wii са с 88% по-високи от тези в САЩ.

На 11-ти февруари, специалната комисия към парламента на Австралия е изпратила покани до Adobe, Apple и Microsoft, в които се призовават представители на тези компании за обсъждане на ценообразуването на софтуера.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jindo
jindo

Много ме съмнява, че ще пропуснат да начислят ДДС на влизане в страната.

„Себестойността на създаване на цифрово копие практически е нулева“ – нулева е мисълта вложена в това изречение…

grigoo
grigoo

Доколкото знам лицензите важат само за страната от която е купен пакета, навремето фирмата, в която работех, купиха CS2 пакета в България за около 2200Е при положение че тогава в щатите беше 1600$, но нямаше как да си го купим от сайта и да важи лиценза в БГ, трябва да мине през 2 посредника, да ти надуят цената 2-но и да си ползваш със здраве:)))