За годишнината си „Матрицата“ се завръща по кината. Какво ще бъде променено?

5
1575

Филмът „Матрицата“ празнува двадесетата си годишнина в началото на септември. По този повод кината Dolby Cinema ще пуснат извънредна прожекция. Затова „Матрицата“ ще бъде още по-усъвършенствана, за да отговори на високите стандарти на бранда Dolby Cinema. Това означава по-високо качество на видеото и звука, преди всичко.

Dolby Cinema предлага съчетание на Dolby Atmos сърраунд звук, който се простира на цели 128 говорителя в залата, с Dolby Vision за вграждане на HDR технологията и повишаване на динамичния контраст на филма. Екраните на Dolby Cinema предлагат съотношение в контраста 1,000,000:1 в сравнение със стандартните киносалони, които достигат максимум 8,000:1. Сама по себе си „Матрицата“ е преминала през цялостна визуална преработка. Все още не е ясно дали продуцентите са добавили допълнителни кадри във филма. Едно обаче е сигурно – сцената, в която Нео заляга под куршумите, никога няма да бъде по-вълнуваща.

Уви, прожекциите ще се състоят за момента само в кината на AMC в САЩ за една седмица, започвайки от 30-ти август. Пък и дори и да дебютира в Европа, ще бъдем принудени да ходим поне до Австрия, за да посетим лицензираните от Dolby Cinema театри. А преживяването е премиум – билетите в момента се продават на цени от $21. Но за филм, събрал вниманието на света през миналия век и спечелил четири награди Оскар, това си струва.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Никой не може да ни принуди да ходим в Австрия 🙂

Balkan
Balkan

Аз искам да ходя в Австрия. Може и да не гледам филма.

Илюминат
Илюминат

За жалост, Матрицата не може да бъде обяснена на никого, трябва човек да я види сам за себе си! Когато Матрицата бе създадена в началото, вътре бе роден човек, който можеше да я променя както пожелае. Той освободи първите от нас. Когато този човек загина, Оракула предрече неговото завръщане и унищожение на Матрицата. Тогава утре, ние всички може да бъдем мъртви, но как това би било по-различно от който и да било друг ден? Това е война и ние сме войници. Смъртта може да ни застигне във всеки един момент, на всяко едно място. А каква е алтернативата. Ами ако… Виж още »

ояаояаояа
ояаояаояа

20 години и още не са направили по-хубав филм
ба си бездарниците

Венци
Венци

Няма защо да ходя до Австрия то аз тук си живея 😁