За да не преписват учениците, в целия Ирак изключват интернет

0
82

Иракските власти периодично изключват Глобалната мрежа в цялата държава. Така например тази събота, неделя и понеделник интернет бе изключен в целия Ирак, при това по едно и също време. Специалистите от компанията DYN Research, които регистрират блокирането на интернет в целия свят съобщиха, че това е свързано с провеждането на матурите в училищата.

 

Популярният уеб-портал The Verge каза, че министърът на съобщенията на Ирак засега не е коментирал тази последователност от събития в информационната ситуация в страната. Но местните провайдъри започнаха да предупреждават своите клиенти, че тази седмица също ще има прекъсване в достъпа до Глобалната мрежа. Според натрупаната статистика от DYN Research, прекъсванията за закономерни, стават по едно и също време, с една и съща продължителност, три дни подред.

 

Специалистите припомнят, че и други източни страни със забелязани интернет-пищови и методи за преписване на изпитите, са се борили по същия начин. Така например, тази година в индийския щат интернет и мобилните мрежи бяха изключени и не работеха по време на изпитите и тестовете по счетоводство.

Според специалистите, периодичното изключване на достъпа до интернет е директно свързано с годишните изпити на петокласниците, които сега се провеждат в иракските училища.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари