За едно денонощие първата серия на „Игра на тронове“ е гледана нелегално от над 55 милиона души

8
1350

Стартирането на осмия сезон на филма „Игра на тронове“ привлече за HBO общо около 17,4 милиона зрители, което е абсолютен рекорд за телевизионния канал. Но това се отнася за легалното гледане на филма чрез кабелните телевизии и стрийм услугите.

Отдавна се знае, че „Игра на тронове“ стабилно е най-тегленият от пиратските торент тракери филм. След връщането на филма в ефир, той моментално отново стана най-тегленото заглавие. Специалистите на аналитичната компания MUSO обявиха, че през първото денонощие след излизането на „Игра на тронове“, филмът е бил нелегално гледан над 55 милиона пъти.

Най-популярният нелегален начин за гледане на филма са онлайн кината, в които не се налага свалянето на каквото и да било, а трябва само да се гледа. 76,5% от всички пиратски гледания на филма са на онлайн кината. Делът на публичните торен тракери е 10,8%, още 12,2% се дължат на изтеглени от интернет копия на филма, а 0,5% са от затворените за обикновените потребители торент тракери.

Ако се спрем на разпределенията на пиратското гледане по държави, Индия е на първо място с 10 милиона души, гледали началото на осмия сезон. На второ място е Китай с 5 милиона, а на трето е САЩ с 4 милиона нелегални прегледа на „Игра на тронове“. Това, че на първите места са Индия и Китай никого не учудва, понеже в тези страни легалният достъп до филмите на HBO е твърде труден. Но изглежда, че и в САЩ обичат да гледат пиратско съдържание.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ЮлиТакеши Ковачжик-такЕмилfavr Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Аз го гледах от НВОGO. Мисля, че всеки може да си плати апа. Проблемът беше, че апа блокира и вместо в 4 стартирах епизода в 4 и половина.

Име
Име

Да плащаш за HBO GO услугата не е на оферта, особено, ако си в държава където икономиката не е водещия лидер. Причините са, че др. платформи като Нетфликс (Netflix) предлагат изключително по – голямо разнообразие от съдържание, по – добри алгоритми за търсене и блестящи категории от сорта на „препоръчани за теб“. Да, цената може да е по – висока, но това което получаваш е многократно по – добро. Идеята в коментара е, че нищо
чудно, че толкова хора го гледат чрез различни нелегални методи.

Boot
Boot

Ади, ади.. Точно в БГ хората трошат колосални пари за глупости, които никой човек в страна с „развита икономика“ няма да даде. Например обувки, облекло, строшени коли. Да не говорим за пушачите, чийто цигари струват заработката за 2 часа. Алкохол и кръчми – до козирката. Защо да не плащат няколко абонамента в Нетфликс, HBO GO и т.н.? По-добре ли е да си купиш 2-3 кутии цигари или шише ракия вместо един абонамент? И 20 абонамента да си купиш, поне не те тровят.

Такеши Ковач
Такеши Ковач

Напротив да плащаш 6 лв. на месец за HBO GO си е направо оферта, освен това филмите им се превеждат от професионалисти, а не като на Нетфликс (Netflix) с Гугъл преводач (точно затова се отказах от тяхната услуга). Гледах филма без проблем с добро качество и без накъсвания, с едното уточнение че съм закачил лан кабела за интернета (през безжичния прави проблем).

Емил
Емил

И аз го гледах от HBO GO и честно да си кажа май ще го гледам още веднъж от piratebay, защото HBO GO версията нещо не ме впечатли. Битрейта не беше ок, а имаше проблеми и с буферирането.
Връзката ми не е идеална, но е съвсем прилична. Нямам проблеми с Netflix и дори с някои cloud gaming услуги, така че поведението на HBO GO не е приемливо за мен.

favr
favr

да живей замунда !!!

жик-так
жик-так

Откакто взех андроид бокс със Showbox app, съм забравил за торенти и теглене.

Юли
Юли

Пуснах си безплатен пробен месец на HBOGO през мобилен оператор. Като свърши месеца ще пусна на съпругата на номера. Може да се пусне и директро от техния БГ сайт. И както казаха – за 6 лв. на месец има доста неща за гледане и преводите на субтитрите са професионални, или филмите са с БГ озвучаване. За „Игра на тронове“ – сутринта в 6,15 ч с HBOGO app на MiBox 3 + добашен WiFi вървеше превъзходно – иначе съм на план 75МБ през оптика. Пробвах Netflix, когато го пуснаха – не бях впечатлен, още повече, че нямаше БГ субтитри почти, а… Виж още »