fbpx
7.8 C
София

За неприлично поведение в метрото на Пекин ще бъде намаляван социалния рейтинг

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Ръководството на метрополитена възнамерява да се бори с хората с неприлично поведение, които досаждат и пречат на останалите пътници в метрото.

На всички, които заемат допълнително място във вагоните, твърде широко си разкрачват краката, хранят се по време на пътуването, пътуват без да плащат и т.н., ще бъде понижаван социалния рейтинг, което в Китай изобщо не се препоръчва. Подходът е интересен с това, че положителни точки в китайския социален рейтинг могат да се спечелят, ако се извършва доброволна работа в полза на метрополитена.

Информацията съобщи уеб порталът Abacus, а потребителите на социалната мрежа Weibo съвсем нееднозначно приеха идеята.

Някои от тях са съгласни, че това е един отличен начин за борба с нахалните и нагли пасажери, които пречат на околните. Привържениците на тази инициатива дори предлагат да бъде разширен списъка с нарушители, като в него бъдат добавени и игра на смартфона без слушалки, както и още редица други подобни.

Противниците на тази идея считат, че по този начин системата за социален рейтинг отива твърде далеч. Те твърдят, че е много по-добре тези пътници в метрото да бъдат глобявани, без да им се намаляват точките в социалния рейтинг.

Китайският социален рейтинг трябва да обхване цялата страна към 2020 година. Да си припомним, че под определен брой точки в социалния рейтинг хората губят право да използват самолети и бърз транспорт, децата им не могат да учат в частни училища училища, не могат да кандидатстват за престижна работа и т.н.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Капитализъм
Капитализъм
2 години

Марксистко-ленинските мозъци на БГ руституките одобряват това, особено за разкрачването на краката. Добре дошли в Гулаг версия 4.0 и ви пожелаваме приятно пътуване.

Социализъм
Социализъм
Отговор на  Капитализъм
2 години

Основно правило на истинската демокрация: моята свобода свършва там, където започва свободата на другите! Което означава – свободен си да правиш каквото си искаш, стига да не пречиш на околните. А не да правиш каквото щеш, без да се съобразяваш с никого – това е СЛОБОДИЯ! За съжаление у нас израсна цяло поколение, което не схваща разликата между двете понятия. Другарят капиталист, изказал се преди мен, е типичен пример за което. Системата за социален рейтинг е просто ГЕНИАЛНО изобретение! Въвеждането и може да сложи край на повечето противообществени прояви, да редуцира драстично дребната престъпност и да превърне всяка държава в… Виж още »

Откачалки
Откачалки
Отговор на  Социализъм
2 години

До болшевикът, отивай в КНДР, там системата за социален рейтинг е показал за какво става дума.

Оставете го тоя лудия, да ходи в Китай
Оставете го тоя лудия, да ходи в Китай
Отговор на  Социализъм
2 години

Баба пена
Баба пена
2 години

Правилно!
Не като тук да мъкнат пазарски чанти и да се разполагат на 4 седалки.
Или да си надуят музиката от телефона все едно някой им е длъжен.

Китай ще ликвидира човечеството
Китай ще ликвидира човечеството
Отговор на  Баба пена
2 години

Не схваща ли, че реалната цел на това е тотален контрол над човечеството?

tvo
tvo
2 години

децата им не могат да учат в частни училища училища

Ред Бул
Ред Бул
2 години

Одобрявам. Това е огромна страна с милиардно население . Трудно е да се поддържа ред . Я, само да си представим че има няколкостотин милиона индийски пътешественици като нашите с чувство за недосегаемост, огромни претенции и Китайски Хелзински комитет който да надава вой всеки път когат тия търтеи на социални помощи решат да се повозят безплатно в метрото, да счупят някоя друга седалка и главата на някой китайски пенсионер решил да им направи забележка а полиция и държава само да се опитва да им прикрие престъпленията. Ще настане АД . А тези които от недоразбрана „демокрация “ краяскат че трябва… Виж още »

ллл
ллл
2 години

Някои от тях са съгласни, че това е един отличен начин за борба с нахалните и нагли пасажери, които пречат на околните

Ми това значи всички жълтъци комунистически. Тия са най-наглите, безпардонни и вечно пререждащи се и прецакващи околните с поведението си пасажери. Примерите са безброй. Лично съм бил свидетел на мнооооого такива. Просто и ясно това е ненужна измет.

Нови ревюта

Подобни новини