fbpx
15.5 C
София

За половин година притежател на Tesla Powerwall спечели $575 от работата на виртуалната електроцентрала

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Притежателите на Tesla Powerwall, участващи в обща виртуална електроцентрала в Калифорния, получиха между 300 и 575 долара през първата календарна година, въпреки че тя стартира едва през лятото. Тъй като тези станции на Tesla стават все по-ефективни, се очаква собствениците на подобни жилища да могат да печелят до 1000 долара годишно. Подобна компенсация би била чудесен начин за бързото възстановяване на разходите за закупуване на това домашно устройство за акумулиране на енергия.

Tesla вече изпрати плащанията за 2022 г. на собствениците на Powerwall, които участват в програмата за виртуални електроцентрали (VPP). Собственик на жилище с три Powerwall-а получи рекордната сума от 575 долара. При останалите собственици на жилища с Tesla Powerwall плащанията са между 300 и 400 долара.

Това е един много добър резултат, особено като се има предвид, че от началото на програмата са минали само около шест месеца. С разширяването и повишаването ефективността на VPP повечето притежатели на това енергийно хранилище могат да печелят по 500-1000 долара годишно. Този доход би могъл значително да намали разходите за притежание на Tesla Powerwall и на другите домашни устройства от подобен род за съхранение на енергия, което също би оказало влияние върху нарастващата им популярност. В зависимост от капацитета си устройствата за съхранение на енергия Powerwall могат да се изплатят напълно за период от 3 до 6 години с помощта на получените от виртуалните електроцентрали приходи.

Tesla обяви концепцията за виртуална електроцентрала още преди три години. Идеята е клиентите на компанията, които използват слънчеви панели от Tesla Energy и домашните системи за акумулиране на енергия Powerwall, да могат да съхраняват излишната електроенергия и след това да я прехвърлят на други потребители. Платформата включва и автономна работа – когато батериите на Powerwall се заредят, излишната електроенергия се връща в мрежата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини