За посещението на торент сайт в Индия можете да получите 3 години затвор

3
83

Индийското правителство шокира всички, след като се разпореди интернет доставчиците да блокират достъпа до сайтове с торенти и едновременно с това публикува ново предупреждение към потребителите. В това предупреждение се казва, че ако само посетите уеб-сайт с торенти, може да се озовете в затвора за 3 години и да бъдете глобени с 300 000 индийски рупии. Този ход може да се сметне за удар срещу пиратството, от който обаче ще бъдат засегнати и дистрибуторите на свободен софтуер с отворен код.

 

Правителството на Индия вече забрани хиляди сайтове с торенти, както и сайтове за споделяне на файлове. Но днес индийските потребители бяха наистина шокирани след като видяха ново предупреждение, което се появява при посещението на някои уеб-сайтове с торенти.

 

Предупреждението гласи, че от днес можете да получите тригодишни присъди и глоби в размер на 300 000 рупии, ако се опитате да посетите подобни забранени URL адреси. Интересно е, че това правило важи дори и при посещението на подобен сайт, без да са теглени филми, музика или софтуер. Достатъчен е фактът за посещение на блокиран URL, за да бъде получена присъда.

Този вид блокаж директно засяга правото за използване на торенти от много независими артисти и от бизнеса. Да не забравяме, че много Linux дистрибуции използват торенти за разпространението на тази операционна система. Още повече, че и Microsoft започна да използва торент-протокола за разпространение на ъпдейтите за Windows 10.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Нз как ще успеят да окаушят ‘сичкото от малката булка до големия баджанак.

Agentpat™
Agentpat™

България май е единствената държава в света, където нищо не е забранено, нито книга, игра, филм, тракер и т.н.

sky1
sky1

Чудят се каква простотия да измислят. Голяма част от населението на Индия живее с по-малко от долар на ден и няма, как да може да си позволи да дава пари за развлечения.