В ерата на интернет хотел или ресторант може да живее или да умре от отзивите му в TripAdvisor. Ето защо сайтът се бори срещу практиката да се плаща за фалшиви ревюта в продължение на години.

Тази седмица компанията отиде още по-далече, като получи италианската съдебна система на своя страна. „Умишлен онлайн измамник и системен автор на фалшиви ревюта“ бе осъден на девет месеца затвор заради поддържането на фирма, наречена PromoSalento, която продаваше фалшиви ревюта за хотели. На мъжа също е присъдена глоба от 8 000 евро или 9 300 долара.

В решение, за което TripAdvisor се надява, че ще направи прецедент, делото отбелязва едно от първите пъти, когато дадено лице е изпратено в затвора за продажба на измамни онлайн ревюта. В изявление, TripAdvisor нарече случая „крайъгълен камък за интернет.“

„Писането на фалшиви ревюта винаги е било измама, но това е първият път, когато сме видели някой да бъде изпратен в затвора. Ние инвестираме много в предотвратяването на измами и успешно се справяме с това – от 2015 г. насам сложихме край на дейността на повече от 60 различни платени компании за рецензии по целия свят „, заяви член на юридическия екип на TripAdvisor.

„Ние обаче можем да направим само толкова сами, поради което се стремим да си сътрудничим с регулаторните и правоприлагащите органи, за да подкрепим техните разследвания“.

Тактиката на PromoSalento за пръв път бе посочена на TripAdvisor през 2015 г. от италиански фирми, които получили промоционални имейли относно услугите си. Използвайки технологията за анализиране на IP адреси, типове браузъри и други цифрови улики, компанията е „способна да види модел на поведение с дигитални и поведенчески следи“ галета“. PromoSalento била предупреден, но не спира. След това, когато италианската Пощенска и съобщителна полиция започва своето собствено разследване, TripAdvisor се присъединява към прокуратурата като граждански ищец и споделя доказателства, за да подкрепи случая.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари