За пълноценната работа на VR шлемовете Oculus ще е необходим Facebook акаунт

3
162

Компанията Facebook взе твърде спорно решение за прекратяване поддръжката на отделните акаунти на потребителите с шлемовете за виртуална реалност Oculus. Според това решение, от месец октомври тази година се спира възможността за създаването на нови Oculus акаунти. Поддръжката на сега съществуващите профили ще продължи до 1 януари 2023 година, след което VR шлемовете ще престанат да се обновяват. В същото време всички потребители ще могат да използват отделен VR профил, който е отделен от от основния Facebook профил с друг списък с приятели.

По този начин, считано от месец октомври тази година, за използване на VR шлемовете Oculus новите притежатели на устройството ще трябва да се регистрират и създадат Facebook акаунт. В същото време на сегашните собственици на Oculus, компанията ще предложи завинаги да бъдат обединени VR профилът и Facebook акаунта, или пълноценно да използват своя VR профил, но до 1 януари 2023 година.

По-старите VR шлемове без връзка с Facebook ще продължат да работят, но някои игри и приложения ще спрат да се стартират. Очевидно е, че Facebook извършва консолидация на всички свои платформи.

Наистина, от една страна Facebook стартира процеса на постепенната интеграция на Oculus веднага след закупуването на компанията Oculus Rift през 2014 година за $2 милиарда. Но от друга страна, новата политика премахва и последната преграда между Oculus и Facebook акаунтите и принуждава всички Oculus потребители, които досега игнорираха и пренебрегваха Facebook, да се регистрират в социалната мрежа

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари