За първи път в историята Twitter излезе на печалба

4
1189

Twitter публикува своя финансов отчет за четвъртото тримесечие на 2017 година. В това няма нищо необичайно, освен факта, че за първи път в своята история компанията е на печалба за тримесечието. Досега, в продължение на почти 12 години Twitter работеше само на загуба, тоест от парите на инвеститорите и акционерите.

Чистата печалба за Q4 на 2017 година е в размер на $91 милиона, поради което цените на акциите на Twitter рязко скочиха нагоре (+29% за един ден). Доходът е нараснал с 2% до $731,6 милиона, въпреки че повечето аналитици прогнозираха спад. Месечната аудитория остана същата – около 330 милиона потребители, като ресурсът за ръст в САЩ вече е изчерпан.

Според специалистите, това не е някаква случайна флуктуация, а важен показател за това, че рекламодателите са започнали да излизат извън пределите на Google и Facebook. Това е сериозен аргумент в дългия спор, дали малките компании могат да окажат някаква конкуренция на глобално доминиращите Google и Facebook, които контролират две трети от световния пазар на интернет рекламата.

Представителите на Twitter споделиха, че да излязат на плюс са им помогнали направените наскоро промени в полза на рекламодателите. Така например, рекламодателите са харесали удвоената от предишните 140 символа дължина на туитовете.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари