За първи път жени начело на Windows

4
27

За първи път в повече от трийсетгодишната си история отделът в Microsoft, който се занимава с Windows, ще бъде ръководен от жени. След като Стивън Синофски напусна вчера, мястото му заеха Джули Ларсън-Грийн и Тейми Релър. И двете досега работиха в отдела и отговаряха пряко на Синофски.

Ларсън-Грийн е работила главно по потребителския интерфейс на Windows и, в частност, на Office пакета, а сега ще ръководи инженерните работи, свързани с платформата. Тейми Релър, която е била както Главен финансов директор, така и отговорник по маркетинг в отдела, ще се занимава с бизнес страната на нещата.

Накратко, работата и на двете сега ще стане много по-отговорна, особено поради факта, че Синофски бе считан за един от най-талантливите инженери в компанията. Той бе един от хората, които успяха да изправят отдела, отговарящ за Windows, обратно на краката си след неуспеха на Windows Vista.

Ларсън-Грийн и Релър ще бъдат първите жени в Microsoft на толкова висок пост. Досега най-високопоставената жена в компанията бе ръководителката на отдела по Човешки ресурси Лиза Бръмъл, която преди да заеме този пост отговаряше за отдела по производство на клавиатури и мишки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари