fbpx
-5.9 C
София

За първи път може да ползвате мишка в командния прозорец на Windows

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft пусна Windows Terminal в своя електронен каталог още през лятото на миналата година. Това е нова програма унифицираща инструментите за диагностика и програмиране като прословутия команден прозорец, PowerShell и WSL. Компанията непрекъснато обновява приложението в Microsoft Store и сега то дебютира с една отдавна чакана функция. Windows Terminal вече разпознава действията и командите на мишката.

По думите на Microsoft, Windows Terminal изпраща командите към приложения на Windows Subsystem for Linux, както и Windows програмите в режим Virtual Terminal (VT). Например сега tmux и Midnight Commander (широко използвани в Unix средата и Linux) могат да разпознават кликовете ви и да маркират конкретни редове. Важно е да отбележим, че не всяка команда има поддръжка за компютърната мишка.

Като цяло новият команден ред на Microsoft – Windows Terminal, води до коренна промяна на типичните командни прозорци, съществували в системата досега. Като изключим промените в дизайна (които са големи след въвеждането на темите), Windows Terminal поддържа и раздели, в които да организирате различни PowerShell, Command Prompt, Windows Subsystem for Linux (WSL) сесии. Те могат да се разпределят и една до друга чрез Split View. Windows Terminal е достъпен безплатно като Preview издание в Microsoft Store. Не е ясно кога (и дали въобще) софтуерът ще бъде въведен официално във всяка една Windows 10 система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини