10.7 C
София

За първи път от януари 2018 година курсът на биткойна надхвърли $14000

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Днес курсът на биткойна превиши условната бариера от $14 000. Това се случва за първи път от месец януари 2018 година. Според финансовите аналитици бързият ръст на основаната криптовалута се дължи преди всичко на ръста на интереса на различните компании към биткойна и на най-лошата, считано от месец март тази година, седмица за американския фондов пазар.

Тази сутрин, 31 октомври, курсът на биткойна превиши $14 000. Цената на главната криптовалута бързо нарасна с около $300 наведнъж и достигна ниво от $14 027, а след това курсът постепенно спадна на $13 680. Сега (13:30) един BTC се търгува за $13 847.

Последно биткойнът имаше подобна цена от над $14 хиляди преди три години – през месец януари 2018-та, когато курсът на основната криптовалута започна да спада след големия пик от $20 хиляди.

Bloomberg например, е на мнение, че този път ръстът на биткойна този път не е балон. Основната причина за това твърдение е, че компаниите и бизнесът поначало, започна да проявява много по-голям интерес към основаната криптовалута. Да си припомним, че PayPal разреши транзакции с някои криптовалути и дори разплащане с криптовалута при закупуване на стоки във всички търговски обекти, които работят с PayPal.

На ръста на биткойна е оказала влияние и най-лошата седмица за американските фондовите пазари. Доста неочаквано най-голям спад се наблюдава при технологичните гиганти, които въпреки че показаха нелоши финансови резултати, не успяха да убедят инвеститорите, че няма да има спад в икономиката след втората вълна на COVID-19.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини