fbpx
5.2 C
София

За слънчевите панели LG Chem пусна пластмасов материал със здравината на алуминия

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

През третото тримесечие LG Chem започна да доставя пластмасов материал за замяна на алуминия в слънчевите панели. По този начин компанията възнамерява да навлезе на нов за себе си пазар и обещава да реши много проблеми в слънчевата енергия. Например, леките панели ще намалят транспортните разходи и тези за монтаж, а също ще позволят монтажа на конструкции за слънчеви панели на покриви, които нямат силата да издържат на съвременните решения.

В основата на пластмасовия материал LG Chem LUPOY EU5201 за рамките на фото-панелите стои поликарбонатът. Трябва да се отбележи също, че за производството на материала за рамката може да се използват и поликарбонатните елементи, получени след рециклирането на съответните строителни материали.

Нещо повече, компанията обещава да разработи технология за събиране и преработка на пластмасовите слънчеви панели. Това е добре познат проблем на възобновяемата енергия – невъзможността или икономическата нецелесъобразност за обработка на фотопанелите и витлата на ветрогенераторите. Ако LG Chem реши този проблем за предложения материал, тогава „зелената“ енергия още малко ще се доближи до идеала си – да бъде напълно екологично чиста.

В допълнение към високата якост – като алуминия – новият пластмасов материал е два пъти по-лек от алуминия, има нисък коефициент на топлинно разширение, огнеупорен е и устойчив на ултравиолетови, температурни и други климатични влияния, което гарантира дълъг експлоатационен живот на пластмасовите рамки, без промяна на формата и качеството на материала. LG Chem е толкова уверен в превъзходните свойства на новите пластмаси, че очаква да му проправят пътя в областта на машиностроенето.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини