През изминалата седмица над 200 000 потребители на Uber премахнаха клиентската програма от смартфоните си и изтриха Uber акаунтите си. Този път причината съвсем не е изтичането на конфиденциални данни, а недоволството от политиката на компанията. Причината е, че Uber влезе в ролята на стачкоизменник и отказа да участва във всеобщата стачка на таксиметровите шофьори срещу решението на Тръмп за спиране на имигрантите от 7 мюсюлмански държави.

Uber не само не се присъедини към стачката, но постъпи съвсем зле, понеже по време на стачката смени тарифите си и явно показа, че иска да спечели лесни пари от ситуацията. Но се получи точно обратното. Поради общественото възмущение, Uber понесе сериозни загуби.

Хората започнаха масово да изтриват Uber акаунтите си, нещо безпрецедентно в историята на услугата. Кампанията #deleteUber придоби вирусен характер сред хората, а компанията предприе още една твърде необичайна стъпка и затрудни процедурата по премахването на акаунтите. Сега за изтриването на Uber акаунт се налага извършването на две допълнителни стъпки: да се последва препратката в изпратения от Uber имейл и повторно да се въведе паролата.

Ръководството на Uber обяви, че това се налага, защото досега акаунтите са били изтривани ръчно, а сега е въведена автоматична процедура.

Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари