Звукозаписната индустрия осъществи нападки срещу руски музикален сайт

4
2


Няколко международни организации за защита на авторските права се готвят да атакуват съдебно популярната страница AllofMP3.com

Британската асоциация на звукозаписните компании (The British Record Industry’s Trade Association, BRI) обяви, че ще започне поредица от законови действия срещу британските потребителите на руския музикален сайт AllOfMP3.com. Както уточниха юридически съветници на организацията, милиони Интернет – потребители, закупуващи музика от популярния сайт, нарушават закона и са длъжни да разберат това.

AllOfMP3.com отстъпва по популярност сред меломаните на острова единствено на сайта iTunes Music Store, който е собственост на компанията Apple. Голямата популярност на страницата се обяснява преди всичко с изключително ниските цени, на които се предлага музиката в нея – стойността на една композиция е около 11 цента, докато в подобни западни сайтове тя достига 99 цента.

Въпреки че собствениците на AllOfMP3.com демонстрират желание да си сътрудничат с организациите за колективно управление на авторските права, в началото на този месец Търговското представителство на САЩ в Русия поиска властите в страната да закрият сайта, срещу който вече е подаден съдебен иск от Международната федерация на звукозаписната индустрия (International Federation of the Phonographic Industry, IFPI).

Освен това AllofMP3.com е единственият руски сайт, който е споменат в отчета за търговските пречки пред руското членство в Световната търговска организация, публикуван през април.

Източник: idg.bg

10x to cyberzorro

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
ahmobylXa KoCMaTarewindstdask Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MASTERDRE
MASTERDRE

no comment..
USA rullz:blink:

bylXa KoCMaTa
bylXa KoCMaTa

и как потребителите нарушават закона след като си купуват музиката.И къде в сайта или в самия музикален файл пиши че като си го купуваш от там нарушаваш нещо си , ще фанат на баба си …. бах тая сладка черга все към тях си я дърпът , абе ща ги бийм тия по тиквите ама да видим кога , то бива алчност ама тия се забравиха

rewind
rewind

в първия момент прочетох Phonographic като Pornografic 😀
инак е доста шантаво да си плащаш за музика и да си пират.. какво да говорим за всички останали които НЕ плащат…

stdask
stdask

То по-добре тогава изобщо да не плащаш – пак си пират, но поне не си се набутал …….. да ти се смее целия свят