Здраве в движение – фитнес идеи за модерния потребител

1
153

Ежедневието на модерните потребители е забързано, а това често им поднася напрегнати и стресиращи ситуации. Мнозина биха възразили, че „просто нямат време“ да отидат на лекар или да проведат по-сериозни медицински изследвания. Затова пък на пазара вече могат да се открият достатъчно на брой носими джаджи, които са в състояние да направят достоверни измервания на важните здравни показатели в движение.

Може да мислите за фитнес тракерите като за електронен пръст на вашия пулс, който винаги измерва жизнените показатели, качеството на съня и извървените крачки. Разнообразието на такива устройства днес е доста голямо и повечето от тях действително могат да свършат добра работа като цяло. Ние обаче се интересуваме само от най-добрите и вие би трябвало да мислите по същия начин.

Fitbit Charge HR

fitbit-charge-2

Този тракер е безспорният лидер на пазара и последната му версия е по-добра от всичко до момента. Тя разполага с екстри за измерване на височина и изкачвания, както и за изгорените калории по време на упражнение. Тракерът дори може сам да разбира какъв тип спортна дейност извършвате в момента. Добавете към това отличната еко система на Fitbit и удобната и здрава изработка, придружена от дискретен дизайн, и получавате най-добрата фитнес джаджа, която може да си купите.

Samsung Gear Fit 2
samsung-gear-fit-2

За втората версия на своя тракер Samsung направи доста промени по дизайна и функцията и резултатът е устройство, което работи с всички Android телефони и разполага с цяла плеада от функции. Разкошният OLED може да е екстра за такъв тип устройства, но изглежда много впечатляващо, а батерията ви гарантира почти цяла седмица без презареждане.

Microsoft Band 2

microsoft-band-2

С по-добър екран, по-комфортен и по-добре изглеждащ от своя предшественик, Microsoft Band 2 има цели 11 сензора, сред които барометър, жироскоп, GPS, микрофон, ултравиолетов сензор и сензор за измерване на телесната температура. Тракерът е еднакво добър за фитнес залата, за бягане, за голф и за много други спортове. Единственият недостатък е, че животът на батерията е едва 2 дни, но за сметка на това тя се зарежда изключително бързо.

Jawbone UP3

jawbone-up3-copy

Когато става въпрос за стил при носимите устройства, малко са компаниите, които могат да се конкурират с Jawbone. И този модел излъчва елегантност, но към нея трябва да добавим и наличието на голям брой сензори и функции, включително и много точно измерване на съня. Фактът, че толкова много функции са вкарани в такава изтънчена форма, е впечатляващ, а същото се отнася и за издръжливата батерия.

Garmin Vivofit 2

garmin-vivofit-2

Ако търсите издръжливост и не обичате да се занимавате често с презареждане на батерии, този тракер ще ви свърши чудесна работа. Батерията издържа повече от година и гривната е водоустойчива, така че реално няма да ви се налага никога да я сваляте. Ще трябва да приемете, че функциите ѝ се свеждат най-вече до това да брои стъпките ви и да ви напомня да бъдете по-активни, но за цената си тя е наистина отлично предложение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари