Зловредна програма атакува Microsoft AntiSpyware

1
30

Едва месец след излизане на бета версията на Microsoft AntiSpyware експертите по сигурност от Sophos съобщиха за опасно приложение, атакуващо програмата на Microsoft.
Приложението се нарича BankAsh-A и се опитва да деактивира анти-шпионската програма, като трие всички файлове в директорията на програмата. Освен това инсталира и keylogger, който проследява написаното от клавиатурата на потребителя и се опитва да извлече номера на банкови сметки и кредитни карти. Засега засича номерата на следните банки в Англия: Barclays Bank, Cahoot, Halifax, HSBC Bank, Lloyds TSB Bank, Nationwide, NatWest, и Smile, твърдят от Sophos. Въпреки, че има и други зловредни приложения, опитващи се да получат номерата на банкови сметки, куриозното тук е, че зловредния код използва пролука именно на програма, която трябва да предпазва от такива приложения.
Специалистите от Sophos предупреждават потребителите да не теглят непознати приложения и да обновяват често антивирусните си програми. Microsoft още нямат отговор по въпроса със сигурността на тяхното приложение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари