Знаменитостите причинили хакерската вълна в Twitter

0
23

Изследване на компанията занимаваща се с мрежова сигурност Barracuda Labs е показало, че масираните хакерски атаки към социалната мрежа Twitter са започнали в един ключов период от началото на 2009 година. Оказало се, че по същото време дълъг списък със знаменитости се е сдобил с акаунт и е започнал участието си в микроблогинг платформата.

Според анализите на Barracuda Labs става ясно, че в периода на така наречения „червен килим”, който е от ноември 2008 до април 2009 година, към Twitter са се присъединили 48 от стоте най-популярни сега личности, в социалната мрежа. Сред тях са известни хора от сорта на Аштън Кътчър, Опра Уинфри, Ашли Тисдейл, Майли Сайръс, Парис Хилтън, групата Колдплей и други. Това явление е довело до лавинообразен растеж в публичния интерес и Twitter е започнал с растеж от 2% през месец ноември и рейтингът се е качил с 21% до края на март, когато е периодът на наградите Оскар.

Престъпниците веднага са забелязали златната възможност и отчетените хакерски атаки към микроблогинг платформата са се увеличили с 66% за въпросния период от време. Barracuda Labs отчита не само опитите за създаване на фалшиви акаунти на известни личности, но и чистия спам в популярните теми, който цели разпространението на вредоносни линкове, които причиняват зарази при отваряне.

И досега продължават всевъзможните атаки към Twitter. Хакерите не намаляват интензивността, но и известните личности с акаунт в платформата не спират да се увеличават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари