Според новия рейтинг Bloomberg Billionaires Index, съдържащ списъка на милиардерите с най-голям капитал, Марк Зукърбърг е изпреварил по богатство известния инвеститор Уорън Бъфет.

Младият основател на най-голямата социална мрежа Facebook вече разполага с $81,6 милиарда, докато финансовото състояние на възрастния инвеститор Уорън Бъфет е $81,2 милиарда. Bloomberg обновява този рейтинг след приключването на търговете с акции на борсата в Ню Йорк.

От началото на тази година Зукърбърг е забогатял с $8,83 милиарда, докато Бъфет е изгубил $4,08 милиарда. На второ място в този престижен рейтинг е основателят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс, с капитал $94,2 милиарда.

На първо място, с голяма преднина от останалите, е основателят на Amazon Джеф Безос. Тази година неговата компания растеше много бързо и това увеличи неговото финансово състояние с $42,7 милиарда. По този начин, Безос вече разполага със $142 милиарда. Да си припомним, че до месец септември най-богатият човек на Земята традиционно бе Бил Гейтс.

Зукърбърг към 2016 година имаше $50 милиарда. Но оттогава всички милиардери станаха много по-богати. По това време Безос разполагаше с $53 милиарда, Бъфет – с $68 милиарда, а Бил Гейтс – с $77 милиарда.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Демократ, Американец, САЩПенчокоментартоиРатнемок Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

Акционерски балон.
Утре като паднат цените ще се разместят.

Русия ще фалира
Русия ще фалира

Бай Ганьо, много ги разбираш, затова ли си и ти в тая класация?

Ратнемок
Ратнемок

Единици хора по-богати от държави с милиони жители… Тъжно…

тои
тои

изключително тъжно но идва видов ден

коментар
коментар

Идва на куково лято. Всеки ден хиляди бедни и гладни умират по света, докато тези си живеят до дълбока старост тънещи в разкош. Има да чакаш и повтаряш видов ден още сто години и няма да дойде.

Демократ, Американец, САЩ
Демократ, Американец, САЩ

Ти наясно ли си, че нивата на абсолютна бедност падат с всяка година и оществото не е живяло като цяло в толкова голяма материална задоволеност никога от познатати ни история? Наясно ли си, че парите които Марк е изкарал не са някакъв фонтан, който той е препречил към себе си за да не отиде при другите, а ги е спечелил чрез налагането на продукт? НЕЩАСТНИ СОЦИАЛИСТИ, ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ ВИ СЕ ПРОВАЛИХА!

Пенчо
Пенчо

добре бе той, като дойде видов ден ще ти се обадя да ти кажа че си познал