Зукърбърг иска да превърне Facebook в истинска глобална общност

2
118

Основателят на известната социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг реши да промени направлението й за да я превърне в истинска глобална общност.

Марк планира да промени самата инфраструктура на социалната мрежа, въз основа на която да я преобрази в глобална общност. Идеята се появила, по думите на Зукърбърг, защото в света има много хора, които се отклоняват от самия процес на глобализацията, а сборът на всички слоеве от населението ще създаде едно общество, което може да работим в полза на всеки.

Зукърбърг планира да постигне краен резултат от прилагането на основните идеи, а именно висока информираност. Въпреки, че днес светът научава новините буквално за няколко минути, след случването им, все още има много хора, чиито мисли и дейности са много полезни, но те по различни причини нямат достъп до процеса на всеобщата глобализация.

Втората причина е огромният брой фейкове, които отново, поради недостатъчна информираност е трудно да бъдат разпознати.

Също така, Зукърбърг планира да постигне развитие на взаимна подкрепа, осигурявайки социална сигурност, гражданска осведоменост, а също и интегриране на различните култури, което ще помогне в борбата с расизма.

Марк назовава и още един проблем, а именно кратките и атрактивни заглавия, които се разпространяват мълниеносно, а в същото време самата новина не струва и стотинка. В светлината на това, наистина ценната информация често остава без внимание.

За това, за да се бори с тази негативна тенденция, Facebook ще пуснат алгоритми, които ще разпознават чел ли е потребителят материала, който споделя с приятелите си: от това ще зависи, дали приятелите му ще видят новината.

Зукърбърг планира да внедри нововъведенията през 2017 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари