Зукърбърг не се отказва от финансовите проекти на Facebook

0
173

Нито напускането на партньорите от проекта Libra, нито многочасовите изслушвания в Конгреса няма да попречат на изграждането на новата финансова екосистема на Facebook. Развитието на проекта може да се проточи десетилетия, но ръководството на социалната мрежа е готово за това.

Facebook прави сериозен стратегически залог върху развитието на своите финансови услуги и никога няма да се откаже от собствената си криптовалута Libra и онлайн услугата Calibra за извършване на парични преводи в рамките на социалната мрежа, както и между потребителите на WhatsApp, Messenger и Instagram. Това заяви вицепрезидентът на проекта Calibra Кевин Вейл, който държа реч на конференцията в Лисабон.

Вейл допълни, че въпреки възникналите затруднения и сложности, във Facebook работата по Libra продължава с пълна сила. Business Insider съобщи, че в смартфона на Вейл вече е инсталиран прототипа на криптопортфейла за Libra.

На оределите редици на партньорите по стартирането на Libra той предлага да се погледне по друг начин: „За 18 месеца ние изминахме пътя от идеята до 21 фантастични организации-партньори“.

Вицепрезидентът каза още, че пълната реализация на проекта може да отнеме години, а може би и десетилетия, като през това време ще се поддържа непрекъсната връзка с регулаторните органи.

Той подчерта социалната значимост на проекта: „Екипът на Calibra се вдъхновява от възможността за предоставяне на финансови услуги на колкото се може повече хора от целия свят, които ще направят животът им по-евтин и по-спокоен. Хората във Facebook са вдъхновени от перспективата да помагат на другите“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари