Историята с Cambridge Analytica и изтичането на личните данни на 50 милиона американци още дълго ще пари на Facebook.

Въпреки че социалната мрежа призна своята вина и въведе допълнителни защитни мерки, Зук още дълго ще трябва да се бори с последствията от този грандиозен провал и да отговаря на многобройните съдебни искове.

Шефът на Facebook продължава да предприема различни и понякога неочаквани стъпки за смекчаването на този негативен ефект. Зукърбърг закупи най-големите рекламни пространства в най-известните и влиятелните британски и американски вестници, за да се извини още веднъж.

Извиненията са с еднакъв текст и са публикувани в няколко вестника, включително New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Sunday Telegraph, Sunday Times и The Observer.

Ние сме отговорни за защитата на вашите данни и ако не можем да направим това, не заслужаваме вашето доверие“ – се казва в заглавието, подписано лично от Зукърбърг.

The Observer – съботното ежеседмично издание на The Guardian, в същия ден публикува карикатура със заглавие: „Извинения тип „Марк Зукърбърг“ и допълнението „Босът на Facebook под тежестта на обвиненията на Обзървър„. Естествено, оригиналният текст на извинението е променен на следното:

Съжалявам че ни се наложи да престанем да игнорираме изтичането на данни, за които се преструвахме, че не е наша работа, понеже Facebook е платформа, а не издател„.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Евреин
Евреин

Преди “че” се пише запетая. За завършване на цитат се ползват горни, а не долни кавички. Да не сте наели редактор, който няма компютърна грамотност или е свикнал прекалено много да чати? Това е тотална гавра с езика.

the professor
the professor

когато е комбинирано с „въпреки“, запетаята отива пред „въпреки че“, но понеже е в началото на изречението – не се пише…

Rens1o
Rens1o

Професоре, съдейки по това, че споменава и кавички, явно евреинът говори за тази част: „Cъжaлявaм чe ни ce нaлoжи дa пpecтaнeм дa игнopиpaмe изтичaнeтo нa дaнни, зa ĸoитo ce пpecтpyвaxмe, чe нe e нaшa paбoтa, пoнeжe Fасеbооk e плaтфopмa, a нe издaтeл„.

Дрън Дрън
Дрън Дрън

ЦъкъБургера да вземи да се извини на юзърите с някои и друг милиард или по-добре направо да го завират в съдебната зала и да го разоряват до минус 50-100 милиарда. Интересното е после, как мързеливите разузнавачи ще събират вече данни?

AxOx
AxOx

Той има толкова много пари, че бълха го ухапала като закупил място във вестниците, па даже и реклама може да се нарече.
Единственното наказание е големи глоби където парите просто изчезват от неговите сметки.
Както винаги не съм виждал глоби в проценти от натрупания капитал, та и 1 милиард да го глобят то бълха го ухапала.