Историята с Cambridge Analytica и изтичането на личните данни на 50 милиона американци още дълго ще пари на Facebook.

Въпреки че социалната мрежа призна своята вина и въведе допълнителни защитни мерки, Зук още дълго ще трябва да се бори с последствията от този грандиозен провал и да отговаря на многобройните съдебни искове.

Шефът на Facebook продължава да предприема различни и понякога неочаквани стъпки за смекчаването на този негативен ефект. Зукърбърг закупи най-големите рекламни пространства в най-известните и влиятелните британски и американски вестници, за да се извини още веднъж.

Извиненията са с еднакъв текст и са публикувани в няколко вестника, включително New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Sunday Telegraph, Sunday Times и The Observer.

Ние сме отговорни за защитата на вашите данни и ако не можем да направим това, не заслужаваме вашето доверие“ – се казва в заглавието, подписано лично от Зукърбърг.

The Observer – съботното ежеседмично издание на The Guardian, в същия ден публикува карикатура със заглавие: „Извинения тип „Марк Зукърбърг“ и допълнението „Босът на Facebook под тежестта на обвиненията на Обзървър„. Естествено, оригиналният текст на извинението е променен на следното:

Съжалявам че ни се наложи да престанем да игнорираме изтичането на данни, за които се преструвахме, че не е наша работа, понеже Facebook е платформа, а не издател„.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари