При следващата си визита във Великобритания, Марк Зукърбърг ще трябва да дава показания в парламента.

Това стана известно от публикувания документ на британския Комитет по технологии, култура, медии и спорт.

В края на миналия месец депутати от британския парламент поискаха да разговарят лично със собственика на Facebook Марк Зукърбърг относно личните данни на потребителите на социалната мрежа. Тогава Зук предложи да изпрати свои заместници. Например технологичния директор на компанията Майк Скропър или шефа на продуктовият отдел Крис Кокс.

Председателят на Комитета Деймиън Колинс заяви, че към основателя на Facebook са се натрупали твърде много въпроси относно политиката на социалната мрежа. Британският парламент не може да бъде удовлетворен от показанията на техническия ръководител на Facebook. Въпросите засягат събирането на лична информация за Facebook потребителите и на тези въпроси Зукърбърг трябва да отговори лично.

В писмото тънко се съобщава, че Зукърбърг не е под юрисдикцията на британския парламент и всички разчитат на доброволното явяване на тези изслушвания. В противен случай, Зук няма право да стъпи във Великобритания, без да свидетелства пред парламента. Ако откаже, ще трябва да заобикаля летище Хийтроу и за известно време да забрави ваканциите си в Бахамите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за