Зукърбърг: Facebook няма да имплантира чипове в мозъците на потребителите

6
696

Проектите на Facebook по разработване на шлемове за виртуална и допълнена реалност ще използват неинвазивен подход. Това означава, че те ще могат да бъдат управлявани с помощта на жестове и глас, но не и чрез силата на мисълта.

През месец юли тази година Марк Зукърбърг е провел две срещи със служителите и мениджърите на Facebook. По време на тези събития той е отговарял на техните въпроси, свързани с настоящето и бъдещето на компанията. Срещите е трябвало да бъдат проведени при закрити врати, но сега информацията за тях попадна в ръцете на журналистите.

Уеб порталът Venture Beat съобщи, че освен всичко друго по време на това събитие е бил зададен въпрос за проекта на Илън Мъск Neuralink за обединяването на мозъка с компютър и плановете на Facebook за създаването на аналогична технология.

Зукърбърг е отговорил, че Facebook се ориентира към неинвазивен подход. VR и AR продуктите на компанията ще се управляват предимно ръчно и с помощта на гласови команди. На управлението със силата на мисълта ще се отделя по-малко внимание.

По всичко личи, че технологията Neuralink подразбира използването на хирургически методи и имплантиране на електроника в мозъка. Но Зукърбърг е скептичен към този подход. Според неговите думи, той не иска да вижда заглавия във вестниците от типа на „Facebook ще прави операции на мозъка“ и отново да бъде привикван в Конгреса да дава обяснения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари