Зукърбърг: Facebook няма да имплантира чипове в мозъците на потребителите

6
662

Проектите на Facebook по разработване на шлемове за виртуална и допълнена реалност ще използват неинвазивен подход. Това означава, че те ще могат да бъдат управлявани с помощта на жестове и глас, но не и чрез силата на мисълта.

През месец юли тази година Марк Зукърбърг е провел две срещи със служителите и мениджърите на Facebook. По време на тези събития той е отговарял на техните въпроси, свързани с настоящето и бъдещето на компанията. Срещите е трябвало да бъдат проведени при закрити врати, но сега информацията за тях попадна в ръцете на журналистите.

Уеб порталът Venture Beat съобщи, че освен всичко друго по време на това събитие е бил зададен въпрос за проекта на Илън Мъск Neuralink за обединяването на мозъка с компютър и плановете на Facebook за създаването на аналогична технология.

Зукърбърг е отговорил, че Facebook се ориентира към неинвазивен подход. VR и AR продуктите на компанията ще се управляват предимно ръчно и с помощта на гласови команди. На управлението със силата на мисълта ще се отделя по-малко внимание.

По всичко личи, че технологията Neuralink подразбира използването на хирургически методи и имплантиране на електроника в мозъка. Но Зукърбърг е скептичен към този подход. Според неговите думи, той не иска да вижда заглавия във вестниците от типа на „Facebook ще прави операции на мозъка“ и отново да бъде привикван в Конгреса да дава обяснения.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Ееее така се надявах..

Владимир Ингилизов
Владимир Ингилизов

😀

Чип за зеле
Чип за зеле

Страх ги е да режат мозъци? Пъзльовци!

Борис Михайлов
Борис Михайлов

Moжe би повечето ще нямат мозъци, та да не се разбере

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Благодарим ти Шекелгруберов.

Trial
Trial

Сиреч няма да е Фейсбук, а някое търд парти/ подизпълнител, или как?!