Иван Тушев, CTO на UltraNET: С акцията си ГДБОП унищожи далекосъобщителна мрежа от национално значение

38
7338
Непосредствено след мащабната акция на ГДБОП срещу кабелните оператори в няколко града в страната в края на миналата седмица, стана ясно че в следствие на предприетите действия не малко хора са останали без телевизия и интернет. А сред засегнатите са не само крайни клиенти, гледащи телевизия, но и редица доставчици, институции и други бизнес клиенти.

От сдружението на кабелните оператори в открито писмо до медиите заявиха: „Това е изключително тежко посегателство върху гражданските им права, защото правото да получаваш и разпространяваш информация е основно човешко право, съгласно редица европейски конвенции… Предстои лавина от дела срещу България в Европейския съд в Страсбург и лицата, които инспирираха и допуснаха тази срамна „ювелирна“ акция, следва да поемат своята отговорност.“

Главният технически директор на един от засегнатите оператори Иван Тушев пък бе още по-краен и в свой статус във Facebook обвини ГДБОП, че са унищожи „делекосъобщителна мрежа от национално значение“.

Публикуваме неговия статус без редакторска намеса:

Мамка му и трън! Мразя публичността и не обичам да пиша, като цяло, в каквито и да било социални мрежи, в което всеки може сам да се убеди, като разгледа постния ми профил. Обаче, като гледам, ще ми се наложи, мамка му и трън!

От две денонощия с колегите ми се опитваме всячески да възстановим нанесените от спецслужбите щети. И понеже ми е „много всело и забавно“ да се занимавам с disaster recovery вместо да бъда със семейството и приятелите си, трябва отделно постоянно да се съобразявам с бомбандировката от позвънявания, запитвания, оплаквания и … мамка му и трън – ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! Постоянно, без почивка и по всички налични информационни канали. Както повикванията, така и дезинформацията. Нон-стоп!

Г-н Младен Маринов, г-н Явор Колев, г-жо Румяна Арнаудова и всички знайни и незнайни политически, журналистически и прочее длъжностни подлоги(няма да ми стигне живота сигурно да Ви изброя поименно, затова Ви се извинявам за неглижираната обобщаваща квалификация).

Опасявам се, че няма да доживея да видя дните в които ще Ви пораснат топки (на някои от Вас и поради физиологически причини, разбира се)! Поне за кратки периоди, поне когато се обръщате към българската общественност.

Не знам кой на кой пише докладните в институциите, където сте се нагнездили – не искам и да знам. Но, мамка му и трън, вече ми ври и ми кипи от фрустрация и стрес, и дължа да отбележа, че си позволявате най-безогледно да говорите глупости пред камера! Аз обаче, защото съм човек, който обича да му се говори с факти, също ще споделя малко факти, пък който го интересува да си ги проверява:

1. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ:

На 13ти Юни Вашите послушковци буквално обезкостиха сървърното помещение на КСЗ в гр. Гоце Делчев. Мамка му и трън, БУКВАЛНО! Не просто нарушихте целостта на далекосъобщителна мрежа от национално значение, вие я унищожихте. Ето какво беше отнето неправомерно:

а) комутатор – CISCO CATALYST 4900M;
б) комутатор – JUNIPER EX300;
в) абонатна платформа за терминиране на кабелни модеми – CISCO uBR10012 (M-CMTS) с прилежащата му апаратура;
г) абонатна платформа за терминиране на пасивна оптична мрежа PON – DASAN;
д) оптични комутатори за терминиране на корпоративни клиенти в мрежа от тип P2P и/или active ethernet;
е) множество измервателни уреди и устройства… на кой бе в БОП-а, мамка му и трън, му трябваше лазерно фенерче за светене в оптични влакна?;
ж) спирам тъй като ще отегча публиката, а и в крайна сметка адвокатите ще Ви връчат пълния списък, и той мамка му, ще бъде доста трънлив на фона на нелепите Ви изказвания в медиите;

Искам да е ясно на всички, че сървърното помещение беше оставено на плочки. Браво! Вашите другарчета от НС БОП и Жандармерията, те само таковата, там, за програмите по кабелната, мамка им и трън, само за тях да, никакъв Интернет не са пипали, как така, сакън… Смешници… Позор… Давате ли си сметка на какво подложихте цялата община Гоце Делчев?

Не само клиентите на КСЗ, мамка му и трън, а й клиентите на нашите партньори! Или сега ще кажете, че никой не е предположил, че има множество по-малки доставчици, които са свързани с нас и разпростаняват Интернет в забравени от Бог, Цар и Държава погранични селца.

Хора, за които тези услуги, мамка му и трън, са основно, а на места и единствено, средство за комуникация. А не искам да подхващам темата, че прекъснахте комуникационнен пръстен и предизвикахте нарушаване на десетки договорни отношения между корпоративни партньори.

2. САНДАНСКИ:

Видите ли, мамка им и трън, в Сандански разпространяват нелегално мобилна телевизия. И те, и тези от Бургас! И как ги спипахме само – пиратските сървъри в Сандански, на куп… Ей, да вземете да си обучавате персонала преди да го пращате на такива акции! Иззехте най-безочливо сървърния клъстър за виртуализация, като по този начин затрихте десетки системи за автоматизация, мониторинг и контрол както на преносната, така и на мрежата за крайни потребители.

С други думи спряхте Интернет услугите и преноса на данни за целия регион – спряхте DNS, DHCP и TFTP сървърите на компанията, спряхте целия провижънинг и мониторинг. Спряхте телефонната централа, спряхте сайта… абе с две думи спяхте всички информационни канали на компанията. И когато вълната от гражданско недоволство Ви заля, имахте наглостта да си скалъпите набързо историйката, че сте иззели сървъри за, мамицата й и трън, мобилна телевизия – такава, каквато няма и никога не е имало.

И държа да отбележа, че тук говорим за всички клиенти – от градини и училища до Спешна Помощ, през банкови клонове, банкомати и целия бизнес в региона. Да ЦЕЛИЯ БИЗНЕС в региона, защото, ако се допитате до колегите от A1, Виваком, Нетера, Еволинк, Телехаус и още много други ще разберете, че нашите компании са основните им подизпълнители и партньори.

От Сандански също иззехте измервателни уреди, които не представляват никакъв интерес за никого, но добре пречат на един кабелен оператор да извършва дейността по поддръжка на мрежата.

Вашите служители освен, че са силно некомпетентни, явно са и клептомани… От офиса мистериозно са изчезнали абсолютно всички зарядни за телефони, комплекти мини отверки и разни други „дребни благинки“ и незнам дали да се смея или да плача.

Акцията Ви беше много далеч от дезинформиращата небивалица, която сеете през последните дни. Акцията беше поръчкова, противозаконна и показна. Акцията беше оронваща престиж и съсипваща. Показахте на целия народ до каква степен е мутризиран държавния апарат. Защо не разказахте, как репортерите на различни медии се озоваха пред офисите ни с цели 20-30 минути преди да пристигнат микробусите на ГД БОП и Жандармерията?

Защо да не поговорим за ТЕРАПРО, иначе казано Вашите поръчители? Защо не беседваме върху това как няма и час след началото на пародичната Ви акция бяхме заляни от флаери, брошурки и листовки на А1 и Виваком?

Да коментираме ли таргетираните рекламни кампании в Интернет (Facebook и Google Ads) на същите членки на ТЕРАПРО, които също най-случайно стартираха в деня на акцията? Ходи после, мамка му и трън, разправяй, че нямаш сесрта! Имате сестра уважаеми госпожи и господа, но тя е грозна, пъпчива, силно проскубана, осакатена, с изключително наднормено тегло и се нарича РЕПРЕСИЯ, малката сестра на КОРУПЦИЯ и първа браточедка на МУТРАН!

За сега смятам да спра до тук, защото колегите ме чакат да продължим работата по реставрация на мрежата. В крайна сметка и други колеги ще има какво да Ви кажат, те могат да разтеглят точките от 3 до 10 и нагоре, стига да искате да ги чуете. А и като си поизлях мъката ми поразкара малко и яда, мамка му и трън!

Все още няма официално изявление от институциите. Сигурни сме обаче, че новините и през тази седмица ще се динамични. А ние ще се постараем да ви държим в течение със случващото се.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

38 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари