Игра по картите на Google Maps през февруари в Google+

0
12

Комбинацията между Google Maps и Google+ за интернет игра може да не звучи много впечатляващо, но съвсем скоро ще имате шанса да прецените сами. Това ще се случи през февруари и засега само потребителите на Google+ ще имат възможността да изтеглят играта. В момента тя се рекламира със слогана “Play your world, like never before“ и няколко видеа-превюта, но самата игра все още не е налична.

Играта се базира на технология, разработена от програмистите на Google Maps. Тази технология, наречена WebGL, работи с уникален 3D енджин за графиката. Изключителното е, че можете да виждате 3D уеб графиката без да инсталирате допълнителни драйвъри или софтуер.

Има още една спецификация, включена в програмата. Преди време Google купиха ZAGAT – сайт за оценки и ревюта на заведения за хранене. Ако на играта преминете през оценени от ZAGAT заведения, ще получите повече точки. За съжаление, на www.zagat.com можете да видите оценки на заведения в много държави, но не и България.

Отдолу можете да видите видео, показващо идеята на играта, която се очаква да бъде пусната след месец, а също и да пробвате демо тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за