Избор на най-добрия телевизор за 2018 г.

13
2233

Близо столетие измина от изобретяването на телевизора, който през този период претърпя безброй промени и се подобри, развивайки се заедно с обществото, за да запази статута си на най-важен аудио-визуален развлекателен елемент в нашия живот. От първите механични модели до най-модерните OLED екрани, телевизорите напреднаха постепенно и нивото на качество се разрасна не само при всяка промяна в технологията, но и при всяко преминаване към ново поколение. В същото време те са станали още по-гъвкави, защото могат да правят повече неща, могат да бъдат използвани за много цели и следователно да се обърнат към по-голям брой потребители. Но с увеличаването на гъвкавостта се увеличи разнообразието на офертата, така че изборът на правилния модел често може да се окаже истинско предизвикателство. Съществуват редица фактори, които трябва да се вземат предвид, за да получите перфектното визуално преживяване – фактори, които Panasonic е взел предвид при разработването на най-новото поколение OLED телевизори.

Използваният панел оказва най-голямо влияние върху визуалното качество на телевизора и е един от аспектите, които потребителите трябва да имат предвид при избора на желаното оборудване. По тази причина новите OLED телевизори Panasonic използват най-модерните панели, налични на пазара, и следователно могат да осигурят безпрецедентно ниво на качество. В допълнение към обхвата на разширения цветови спектър, те се характеризират с изключително широки ъгли на гледане, увеличена максимална яркост и превъзходен контраст. Към всички тези предимства се добавя много кратко време за реакция, тъй като скоростта на превключване на пикселите е много висока, което на практика позволява възпроизвеждането на всякакъв вид съдържание с оптимална плавност.

Качественият панел не е достатъчен, за да се получи най-доброто визуално изживяване, тъй като той показва само изображението такова, каквото му е предоставено от хардуерния компонент. Поради тази причина е важно качественият телевизор да включва усъвършенстван екран и мощен процесор за изображения с инструкции за всички функции на текущата OLED технология.

Поради тази причина новият процесор HCX за Panasonic OLED е придобил цветовата система, използвана от професионалните монитори, към която са добавени междинни нива, така че получените черни преходи са много по-плавни и приятни за окото.

Модерният процесор за изображения улеснява правилното обработване на видеосъдържанието, а качественият екран позволява то да бъде предадено вярно, но не винаги гарантира висококачествено визуално възприятие. В допълнение към технологичното превъзходство на използваните монтажни възли, телевизорът трябва да включва редица функции, оборудвания, технологии и оптимизации, за да гарантира перфектното визуално изживяване, към което се стремим. Затова Panasonic OLED телевизорите се възползват от комбинация от уникално оборудване в индустрията и следователно уникално визуално изживяване. Такова уникално оборудване е специалното покритие за екраните – Absolute Black Filter – което предотвратява неприятните отражения от околната светлина, за да поддържа перфектното черно на OLED технологията. По този начин великолепният контраст и превъзходните детайли на тъмните сцени се възприемат правилно, независимо от условията на околната среда. В същото време HDR10 + е най-съвременната видео технология, която ви позволява да регулирате динамично настройките на дисплея в зависимост от спецификациите на създателя на съдържанието. Така зрителят има гаранция, че всяка сцена и кадър във филма ще се показват точно както са били проектирани от производителя. А за допълнение на перфектното аудио-визуално изживяване е абсолютно необходимо да имате висококачествено аудио решение, което да не нарушава естетическия аспект на помещението. Ето защо някои телевизори Panasonic OLED са оборудвани с Dynamic Blade Speaker – високоговорител разработен в сътрудничество с Technics Labs по най-високите стандарти за качество, характерни за сегмента Professional.

И накрая следва да добавим, че перфектният телевизор трябва да осигури, освен перфектно аудио-визуална изживяване, и приятно и релаксиращо изживяване при употреба, възможно най-плавно, но и в същото време възможно най-комплексно. Софтуерният интерфейс – фърмуъерът на телевизора – може да окаже голямо влияние върху тази подробност, тъй като той на практика определя как потребителят взаимодейства с оборудването. Съвременният телевизор трябва да осигурява пълна функционалност и достъп до множество онлайн услуги, но трябва да го прави интуитивно и завладяващо, като същевременно предлага опции за потребителско персонализиране. Добър пример за това е My Home Screen 3.0 – решението използвано от новите телевизори Panasonic OLED, което, заедно с достъпа на всеки до всички важни услуги на момента, е с модерен дизайн и работи по възможния най-плавен начин.

Анализирайки накратко характеристиките, които трябва да се вземат предвид при избора на телевизор, за потребителите търсещи перфектно аудио-визуално изживяване става ясно, че обосноваването на едно решение е сложно и разнообразно, илюстриращо колко са се развили технологията и обществото. Заедно с това е също толкова очевидно, че Panasonic следи отблизо тези развития, като предлага точни отговори на всички пазарни изисквания. Като резултат имаме най-модерното и универсално поколение на OLED телевизори – най-добрият избор за тези, които искат най-успешното, най-пълното и най-завладяващото изживяване.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
10 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ДидоrobotaСветльоанонименПалуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

Добра статия.
Тъй като обаче е насочена само към марката и към нищо конкретно, смятам че надписът платена публикация е задължителен.

robota
robota

За мен това не е смарт телевизор без Android TV. Същото важи за Samsung и LG, просто едни добри LED матрици…

анонимен
анонимен

Led матрици…?!
матриците са LCD или OLED.
LCD може да е с CCFL или LED осветяване.
OLED-а е активен, сам си свети.

robota
robota

Добре, шефе. В случая визирам OLED, явно съм пропуснал О-то…

Палуестиниец
Палуестиниец

Толкова голяма статия, а не се разбира кой е най-добрия телевизор за 2018 ?
Платена статия от Самсунг.
Единствено се говори за Самсунг, но не се споменават нито модели нито характеристики ?

Кьорав кон
Кьорав кон

Самсунг? Аз освен Панасоник друга марка не прочетох… 😉

Ime
Ime

Путин има Панасоник, а Тръп Самсунг!!!

(… айде, сбийте се…)

Радо
Радо

Хахахах какъв Самсунг те гони бе плуестинецо хахахаха!

Анионимен
Анионимен

Статията е за Panasonic, а не за Samsung…

Палуестиниец
Палуестиниец

Така, така… но забелязахте ли как от реклама на *ник се превърна в реклама на Самсунг
Маркетингов трик, с който проявявам сарказъм към рекламата 🙂

анонимен
анонимен

за LG се говори. Самсунг в момента не произвеждат Олед матрици за телевизори, защото всичките им производствени мощности са впрегнати да обслужат поръчката на най-големия им конкурент.

Аз пък мога да ви кажа, че от край време, най-хубавия телевизор си е най-скъпия.
Всички марки имат много хубави телевизори, но продължавам да съжалявам, че Тим взе друго решение преди години за TV продукта им.

А иначе към момента най-останах впечатлен от един LG Oled с дървена рамка и Dolby Atmos. Дизайна клонеше на BO, картината най-хубавата, звука 1:1 с този в Аймакс. Сони и те имаха нещо подобно, ама беше маса по-скъпо.

Светльо
Светльо

Къде си успял да го слушаш с Atmos колони? Много ми се ще да чуя, но не знам къде може.

Дидо
Дидо

https://www.nl.onkyo.com/en/products/ht-s7805-130982.html Аз съм с такива и трябва да кажа, че цепят мрака. Вързани са към към LG OLED B755 и комбинацията е невероятна. Pаnasonic имат леко предимство в някои детайли при обработката на сигнала, но така или иначе ползват матрица на LG, така че резултатът е 99.9% индентичен. WebOS-a обаче е страхотно предимство на LG, както и фактът, че и 4-те HDMI порта са 2.0b, а не само 2 както на всички останали – на мен ми се налага да ползвам пълната скорост на 3 порта и никоя друга марка не го предлага това. Единствено се наложи миналият месец след… Виж още »