Известният хакер Джордж Хоц се отказа от проекта си за автономна кола

0
191

Хакерът Джордж Хоц, останал в историята като първият човек хакнал iPhone и PlayStation 3, обяви, че прекратява своя нов проект за самоуправляващ се автомобил.

В основата на aвангардната идея беше специален комплект, наречен Comma One, който може да добави полуавтономни функции на съвсем обикновени коли като някои модели на Honda и Acura. Технологията трябваше да струва 999 долара, но Хоц е преосмислил решението си, след като проектът е бил инспектиран от националната администрация за пътна безопасност на САЩ.

Транспортният регулатор е изразил загриженост относно проекта и е посочил, че продуктът ще изложи на опасност както неговите потребители, така и другите участници в движението.

“Предпочитам да прекарвам времето си в създаване на невероятни нови технологии, отколкото да се занимавам с правила и адвокати. Просто не си струва”, обяснява Джордж Хоц.

Всъщност властите не са поискали незабавното прекратяване на проекта, а са приканили Хоц да отложи продаването и използването на Comma One докато безопасността на технологията не бъде гарантирана. Самата технология не е замислена да превърне всяка кола в самоуправляващ се автомобил, а да осигури висока степен на помощ при шофиране.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари