Извънземните ще плячкосат Земята, предупреждава Стивън Хокинг

30
270

Гениалният физик Стивън Хокинг отново сподели страховете си за последиците от среща с извънземна цивилизация.

Според него, планетата Gliese 832с има потенциал да бъде дом на чужд вид, но трябва да сме особено внимателни, ако установим контакт с него.

„Някой ден може да уловим сигнал от планета като тази, но трябва добре да се замислим преди да отговорим“, предупреждава той и прави логичния аналог със срещата между Колумб и туземното население на Америка.

„Те могат да се окажат мародери, които кръстосват космоса в търсене на ресурси, които да заграбят, и планети, които да плячкосат и колонизират“.

Стивън Хокинг многократно е изказвал подобни притеснения, които днес се засилват още повече, защото с годините си, той стига все по-категорично до извода, че не сме сами във Вселената. Физикът говори още за опасностите от глобалното затопляне, които могат да превърнат Земята в аналог на Венера – гореща и негостоприемна. Той отправя критика към политиката на Тръмп и призовава човечеството да осъзнае реалните измерения на заплахата.

30
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
18 Коментари
12 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Спайдърмена
Спайдърмена

Изкуфял дядка.

Azhen
Azhen

Изкуфял може би , прав много вероятно , както опасенията му за ИИ вече се потвърдиха защо не може и друго , той мисли на съвсем различно ниво от нас , защо просто не го приемеш че може би е гений ? Колко много учени от миналото са ги смятали за луди а сега ги изучаваме в учебниците ?

Спайдърмена
Спайдърмена

Повече ме притесняват мародерите, които наричаме политици и техните господари – бизнесмените, които исега плячкосват ресурса.

Едва ли!
Едва ли!

Накрая да не се окаже, че земята е плоска!

Azhen
Azhen

Бе не знам за земята но мозъците на някои индивиди….

Николай
Николай

Този хич го няма. Защо публикувате фантасмагориите на този, станал известен покрай недъга си.

mathur
mathur

Тоя ептен е изтрещял….

the professor
the professor

много е прав Хокинг, обаче е възможно да не е останало нищо за плячкосване…

Petur
Petur

Не те просто ще рециклират… 🙂

Azhen
Azhen

Вода … най-много от нея имаме да не говорим и за други вещества във въздуха , само може да гадаем какви може да са извънземните , дали изобщо ще се подчиняват на законите на физиката като нас или може би ще бъдат съвсем нещо невъобразимо ? Толкова сме неузрели още че не може да бъде.

Мисля
Мисля

Мисля, че първо трябва да се уверим на 100%, че извънземни има (съществуват). И да разберем какви са. Като АЛФ ли?
(дружелюбни); като Пришалецът ли? – на Ридли Скот (хищни и крайно смътроносни) и едва, чак тогава да говорим!

Мн мислиш
Мн мислиш

Много ограничена представа имаш за извънземния живот.

До Мн мислиш
До Мн мислиш

Ами, като ти не си ограничен, защо не ми разясниш нещата по-добре с 2-3 изречения! Сигурно си се срещал с тях, говорили сте си и сте обиколили галактиката няколко пъти? Извънземни никои не е доказъл че има. За сега е все още теория че съществуват. Това знам аз!

test123
test123

Сега, чисто теоретично, ако си напреднала цивилизация и си имаш дом и ресурси около теб, не виждам логиката да тръгнеш да гониш Михаля по чужди звездни системи, след като за да стигнеш до най близката ти трябва толкова време и ресурси, че това е проект за поколенията (или както ще се мултиплицират). Има логика само за малки групи колонизатори, или за контакти, които дори няма нужда да са физически. Второ и да стигнат тук, при 8 планети, астероиди, спътници. Точно пък Земята да изберат, дето кислородът е несъвместим с животът и се е появил случайно, а живите същества са еволюирали… Виж още »

Един
Един

Защо пък да отнема много ресурси. Ако извънземните могат да пътуват със скорост близка до скоростта на светлината, няма и да усетят кога са стигнали до Земята заради физически ефект наречен time dilation. Заради този ефект, човек може да стигне от единия край на вселената до другия в рамките на един човешки живот, ако се движи със скорост максимално близка до скоростта на светлината. Тъй че не знаем какви технологии имат те та да съдим

test123
test123

Със скорост, близка до светлинната не можеш да пътуваш, защото масата се увеличава правопропорционално на енергията/скоростта. В един момент масата ще е толкова голяма, че ще е съизмерима с неутронна звезда и можеш да си представиш каква енергия ще ти трябва, да не говорим за аномалиите и гравитационните ефекти. Неслучайно законът за запазване на енергията, никой до сега не е оборил и за това не може да има парадокси във Вселената. А и Вселената е може да се обиколи, защото е безкрайно, може материалната Вселена, но минеш ли един праг на константата на Планк, все едно вече си в друго… Виж още »

Гого
Гого

Само на земята, има хиляди и хиляди форми на живот, защо на други планети да няма? Много са ми интересни такива всичко отричащи елементи! А що се отнася до заграбването на суровини и ресурси, то и богатите си имат всичко, но продължават да грабят от където квото могат…

Анон
Анон

Колко пъти да повтарям, деца, не играйте МОБА игри и не бъдете обратни, тоест вегани, виждате какъв е резултата.