Издадоха речник, който дефинира думите чрез картинки от Google

0
24

Двама ентусиасти издадоха особен речник, който съдържа 21 хиляди думи. Те обаче не са дефинирани по стандартния начин, а само чрез картинките, които предлага търсачката Google при заявка за информация по въпросните думи, съобщи Gizmodo.

За да съберат информацията, нужна за речника, неговите създатели не са ровили ръчно, за да свалят картинките, а са използвали специален PHP скрипт, който да свърши по-голямата част от работата вместо тях. Скриптът е обработил популярните думи, които са подали авторите и е изтеглил картинките. След това е подредил резултатите по азбучен ред и е създал PDF файл с думите и изображенията към тях. Документът е бил предоставен на печатница, която е превърнала съдържанието му в луксозна книга с твърди корици.

На корицата на уникалния речник със златни букви е изписано името на Google. Той вероятно не е подходящ за всички възрасти, защото някои от изображенията в него включват порно, расизъм, неприлични рисунки и други неподходящи обекти.

„В действителност това е един нефилтриран, безкритичен запис на човешкото състояние и култура през 2012 година.”, е заявил един от авторите на идеята за картинния справочник.

Речникът има 1240 страници и предстои тепърва да се отпечата във вариант с меки корици, който ще бъде достъпен за покупка от всеки, желаещ да притежава подобна екзотична книга.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари