Изключителна популярност на книга от 1981 година, описваща коронавируса от Ухан

6
14061

В Глобалната мрежа много бързо набира популярност книгата „Очите на мрака“ (The Eyes of Darkness) на американския писател фантаст Дийн Кунц. Според различните медии, писателят още през 1981 година е описал сегашния коронавирус и го е нарекъл в своята книга Ухан-400.

Според сюжета, главната героиня Кристина Еванс разследва гибелта на отряд скаути, в който е бил и нейният син. В крайна сметка тя открива подземна лаборатория, в която се провеждат нечовешки опити и се разработва смъртоносно оръжие за бъдещи войни.

Днес, внезапно всички се сетиха за тази книга, понеже описаното в нея смъртоносно оръжие се нарича Ухан-400. Нещо повече, писателят описва, че той е създаден в изследователския център в покрайнините на китайския град Ухан. Това се оказва вирус, информацията за който предава на САЩ избягалият от Китай професор Ли Чен.

В край на книгата дори се дава описание на въпросния вирус:

„Ухан-400 е идеалното оръжие. Действа само на хора. Не се предава на други живи същества. И като спирохетата, не може да да живее дълго извън човешкия организъм. Това означава, че Ухан-400 не може да заразява за дълго време различните обекти и региони. А след смъртта на носителя Ухан-400 загива по естествен начин след като температурата на човешкото тяло падне под 86 градуса по Фаренхайт“.

Разбира се, има много различия между Ухан-400 и коронавируса COVID-19. Но съвпаденията са поразителни.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хуавей Слейка
Хуавей Слейка

Китай е като развъдник за всякави вируси, били те по животни или хора.

Дано с корона вируса се справят по-добре от колкото се справиха с чумата по свинете

dsaa
dsaa

Преди 1 месец в али-то, като напишеш коронавирус и ти излизаше някакво лекарство, срещу коронавируси по котките, в момента е пълно с маски за лице и костюми за биологична защита. Та компаниите произвеждащи ги, ще захлебят за бая време напред.

Кире Комбайнеро
Кире Комбайнеро

СлОчаЕноС? Не мислА!

pedro
pedro

Първо, Коронавирусите са цяла група и са известни от десетилетия. Те „живеят“ и се разпространяват по диви животни. После прехвърлянето на такъв вирус от животно към човек е ставало многократно. Този конкретен вирус е бил типичен за прилепи, но се е пренсъл по змии, а в змиите е мутирал така, че може да заразява и хора. На пазара не са яли прилепи, а са продавали змии и явно там са се заразили от тях. Освен това Ухан, може да не са го чували по света, но това е район с население колкото Германия. Самият град е колкото половин България. Нормално… Виж още »

Dvb
Dvb

Слабоумниците как вярват че вируса е американски 🤣😂 много тъп народ, много…

Стоян
Стоян

Това май ще се окаже като във вица – не били компютри, а компоти! В оригиналното първо издание на книгата издадена през 1981 година никъде не се споменава за Ухан. Там лошите са руснаците, лабораторията е край град Горки, избягалият учен (а не професор) е Иля Попаропов и вирусът се казва Горки-400. През 1989 след разпадането на Съветския съюз, когато Русия тръгва по пътя на реформите, а в Китай има протести и са актуални събитията от Тянънмън, са направени промените в книгата и във второто издание лошите стават китайците, лабораторията се премества край град Ухан, ученият става Ли Чен и… Виж още »