Новият ИИ на компанията Baidu може автоматично да създава видео на базата на текстово съдържание. За да направи това, той се нуждае само от линк към новините и всичко останало ще го направи абсолютно сам.

Baidu представи Vidpress, инструмент, който може да създава само видеоклипове въз основа на кратки новини. AI базираният алгоритъм може да произвежда до хиляда видеоклипа за ден – редакторите на новини на компанията могат да пускат ръчно само 300-500 видеоклипа дневно. Vidpress създава двуминутни видеоклипове с разделителна способност 720p за две и половина минути, докато на хората са нужни поне 15 минути, за да го направят.

За да обучи модела, Baidu използва хиляди статии от Интернет, за да обясни на системата как са устроени новините. Освен това, компанията е трябвало отделно да обучава и AI на моделите за генериране на глас и видео. На последния етап алгоритъмът синхронизира и двата потока за създаване на финалното видео.

Когато потребителят изпрати връзка към алгоритъма, той автоматично събира всички свързани статии от Интернет и създава обобщение от това. Например, ако му изпратите статия, че Apple пуска нов iPhone, AI ще научи всички подробности, свързани с това, включително и спецификациите и цената. След това той ще създаде видео въз основа на ключови тезиси, използвайки снимки и видеоклипове.

AI също може да следи тенденциите в социалните мрежи и да създава видеоклипове на свързаните теми. Компанията отбелязва, че в бъдеще ще продава AI на информационните агенции и ще го използва за популяризиране на своите видеоклипове в YouTube и останалите подобни платформи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари