Изкуственият интелект на IBM навлиза в американските учебни заведения

1
34

Студентите от седемте най-добри американски университета по информатика ще получат шанс да тестват и работят с изкуствения интелект на суперкомпютъра „Уотсън“ на IBM. Това ще стане още през есента на тази година.

В началото на тази седмица бе обявено, че IBM и водещите учебни заведения на САЩ започват съвместна партньорска програма, в рамките на която суперкомпютърът Watson ще бъде използван в учебните програми на студентите от различни области – от медицината до финансите.

IBM традиционно предоставя фирмено оборудване на американските университети, за да могат студентите след завършване на образованието си веднага да започнат работа в отделите на компанията. IBM счита, че сега в университетите се обучава следващото поколение млади хора, които трябва да бъдат запознати с технологиите, които ще се използват в бъдеще.

Суперкомпютърът Watson може да дава отговори на въпроси, зададени на естествен човешки език. Машината не дава готови отговори от база данни, а обработва информацията по подобен на човека начин и може да се самообучава на базата на личния си опит.

Интересът към тези специалности е огромен: първите 75 места за есенния семестър са разпределени само за два дни, а за всяко място чакат около 50 души. Това не е за учудване, понеже мнозина считат, че изкуственият интелект може да бъде използван като средство за интелектуално и икономическо надмощие и в крайна сметка като оръжие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари