Новият ИИ ще координира срещите с пациентите, ще съставя графиците за медицинските изследвания и ще решава на практика всички организационни въпроси.

IPsoft обяви, че нейният виртуален помощник Amelia ще се използва в здравеопазването. По принцип, Amelia с нищо особено не се различава от Siri или Alexa, но е програмирана и обучена да проявява повече грижи и състрадание към хората, в сравнение с другите ИИ.

Amelia ще бъде инсталирана в болниците и поликлиниките, и ще се грижи и управлява всички административни процеси. Новият ИИ ще бъде използван за съставяне на графиците за медицинските прегледи, ще записва часове за срещи с лекарите, които ще бъдат автоматично коригирани, ако някое от медицинските лица се наложи да отсъства. За застрахователните компании Amelia ще стане идеалният начин за обслужване на клиентите. IPsoft възнамерява да направи Amelia главният, или по-точно единственият специализиран виртуален помощник в цялата индустрия на здравеопазването.

Генералният директор на компанията Четан Дюб сподели, че изкуственият интелект е перфектен за решаването на всички рутинни административни въпроси и значително ще облекчи живота на пациентите и работата на лекарите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари