Изкуствения интелект се научи да предсказва датата на смъртта на човека

3
119

Изследователи от Университета на Аделаида са разработили система за изкуствен интелект. Тя може да определи, кога пациентът ще умре, почти толкова точно, колкото са подготвени и специалистите. Най-Вероятно в бъдеще тази система ще помогне за по-ранното откриване и лечение на много сериозни заболявания.

С помощта на изкуствен интелект, учените анализирали снимки на гръдния кош на 48 пациента под 60 години. Системата предсказала с с 69% точност, че някои от пациентите ще умрат в рамките на следващите пет години.

Изследователите казват: компютрите понякога могат да забележат това, което лекарите не са в състояние да видят.

Квалифицирания лекар-рентгенолог разкрива в 7 сегмента тъкан общо с 15957 индивидуални особености (биомаркери). 417 от тях (2,6%) увеличават риска от смърт през следващите 5 години.

Много от предсказанията на изкуствения интелект съвпадат с предположенията на лекаря. Най-точните прогнози са направени за пациенти с тежки форми на хронични заболявания, като емфизем и застойна сърдечна недостатъчност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари