fbpx
0.3 C
София

Изкуствен интелект на Nvidia, изучаващ и играещ Minecraft, спечели наградата на конференцията за машинно обучение

Най-четени

MineDojo, универсален Изкуствен интелект на Nvidia, може да изпълнява действия от писмени подкани в Minecraft, спечели награда за изключителни набори от данни и референтни показатели на конференцията NeurIPS 2022 г. (Neural Information Processing Systems, Системи за обработка на невронна информация).

За да обучат MineDojo да играе Minecraft , изследователите й предоставили 730 000 видеоклипа на Minecraft в YouTube (с повече от 2,2 милиарда транскрибирани думи), 7 000 копирани уеб страници от Wikipedia за Minecraft и 340 000 публикации и 6,6 милиона коментара в Reddit, описващи играта.

От тези данни изследователите създадоха трансформиран персонализиран модел, наречен MineCLIP, който свързва видеоклипове със специфични дейности в Minecraft. В резултат на това може да се каже какво MineDojo да прави в играта, използвайки естествен език на високо ниво, като например „намерете пустинна пирамида“ или „изградете портал на Nether и влезте в него“, и MineDojo ще изпълни поредицата от стъпки, необходими, за да може това се случи в играта.

MineDojo има за цел да създаде гъвкав агент, който може да обобщава научените действия и да ги прилага към различни поведения в играта.

Изследователите отдавна са обучавали автономни AI агенти в среда на видеоигри като StarCraft , Dota и Go, но те обикновено са специалисти само в няколко задачи. Така че изследователите на Nvidia се обърнаха към Minecraft , най-популярната игра в света , за да разработим мащабируема обучителна рамка за генерален агент – такъв, който може успешно да изпълнява голямо разнообразие от отворени задачи.“

написа Nvidia.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини