Изкуствен интелект ще подбира потенциалните хитове на Warner Bros

2
350

Изкуственият интелект на Cinelytic ще играе много важна роля в процеса на правенето на филми. Той ще прогнозира каква ще бъде доходността на всеки нов филм, ще оценява колко ще струва работата на актьорите и ще предлага най-доброто време за излизане на филма.

Кинокомпанията Warner Bros. Pictures обяви плановете си за съвместна работа с Cinelytic, известен разработчик на ИИ системи, който ще улесни работата на продуцентите. Последната дума си остава за хората, но компютърът ще може да прогнозира потенциалния доход и да създава стратегията на изграждане и продаване на филма.

Едноименната система Cinelytic съчетава изкуствен интелект и облачни технологии, които дават възможност на филмовия и шоу бизнеса да приема правилни решения с по-голяма оперативност и информираност на базата на големите данни. Платформата намалява времето използвано за рутинна и малоценна работа, като по този начин продуцентите ще могат по-добре да се съсредоточат върху маркетинга и продажбите.

„Warner Bros. Pictures се радва да работи с новата и модерна система Cinelytic. В нашата индустрия ние ежедневно вземаме сложни решения, които определят начина на продуциране и доставянето на филми в киносалоните от целия свят и колкото са по-точни нашите данни, толкова по-добри ще бъдат нашите филми за зрителите“ – заяви Тонис Кийс. Старши вицепрезидент на компанията.

Въпреки изразения оптимизъм, Холивуд се опитва да не афишира използването на алгоритми с елементи на изкуствен интелект във вземането на решения.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
futurama
futurama

Скоро най-известният актьор ще cgi от ии.

жик-так
жик-так

A. W. E. S. O. M. – O.???