Изкуствен интелект ще се грижи за здравето на кравите

0
44

Учените от Германския изследователски център за изкуствен интелект (DFKI, Кайзерслаутерн, Германия) са разработили специалния нашийник за крави InnoCow, който определя нивата им на активност и състоянието на здравето им. С помощта на сензори върху нашийника се събират данни за честотата и количеството на движенията, а също така и за приема на храната от кравите. С помощта на база данни, самообучаващи се алгоритми ще изчисляват например, болести, или желанието да се чифтосват преживните животни.

Резултатите от мониторинга ще се получават на смартфон или компютър. C помощта на този нашийник, земеделските производители ще могат да установят местонахождението на всяка крава и да получат цялата необходима информация, определяща оптималното индивидуално количество на храната.

Система от сензори и мониторинг на състоянието на здравето на кравите ще напомня на фитнес приложенията за определяне на физическото състояние и здравето на човека. Само в първия случай, показателите за здравето и активността на преживните животни ще се регистрира, независимо от местоположението на животното (по време на паша на добитъка, или на доене).

C помощта на нашийника InnoCow, земеделските производители с лекота ще оценяват състоянието на отделните животни и ще оптимизират производството на мляко, а също така значително ще намалят разходите си за осеменяване. Другият важен фактор е, че нашийникът ще дава възможност за откриване на болести по животните в ранен стадии.

В перспектива, уеб-базираното приложение ще позволи и дистанционното управление на стадото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари