Излезе бетата на Windows 10 версия 21318

1
1334

Новата тестова компилация Windows 10 Insider Preview Build 21318 вече може да се изтегли от канала Dev. В новата са направени няколко нововъведения и са оправени редица грешки.

Едно от новите неща са промените в работата с клипборда. Когато се отвори историята на клипборда (WIN + V) и се кликне върху който и било от запомнените текстови елементи, до стандартните опции е добавена новата „Вмъкни като обикновен текст“. При нейното използване текстът от клипборда се вмъква без оригиналното форматиране, за да се използва форматирането на целевия документ.

Другият нов момент е системното приложение Journal за работа със стилус. Този софтуер се разработва в рамките на програмата Microsoft Garage. Приложението дава възможност за бързо правене на забележки и нахвърляне на скици с помощта на стилус. Приложението може да се изтегли от Microsoft Store, но в бъдеще се очаква да стане системно.

Основни промени и поправки:
  • Потребителите с x64 на ARM64 архитектури повече не е необходимо да изтеглят и инсталират предварителната версия на библиотеката ARM64 C++.
  • Променен е дизайнът на сензорната клавиатура пр екрани с размер на диагонала 12 инча.
  • Оправен е проблемът с възпроизвеждането на DRM съдържанието чрез Netflix и други приложения при използването на ARM64 архитектура
  • Оправен е проблемът, заради който не можеха да се махнат закрепените в основното меню приложения
  • Други
5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари