fbpx
3.7 C
София

Излезе бета версията на Photoshop за Mac и Windows с ARM процесори

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Adobe представи ARM версията на Photoshop за операционните системи Windows и MacOS. По този начин притежателите на Surface Pro X и на новите MacBook Pro, MacBook Air и Mac mini, базирани на фирмения процесор M1, могат ефективно да работят с графичния редактор със своите устройства. Досега Photoshop можеше да се използва единствено в режим на емулация в операционната система Windows за ARM процесори и с помощта на Rosetta в macOS.

Нативната ARM версия на Photoshop както за Windows 10, така и за macOS 11.0 Big Sur значително повишава производителността на работа и бе представена точно когато Apple започна продажбите на своите първи компютри на базата на своите фирмени ARM процесори. Очаква се разработчиците допълнително да оптимизират програмния код, понеже засега се предлага бета версията на Photoshop и и редица софтуерни инструменти все още отсъстват.

Adobe знае за проблемите, които съществуват както във версията за ОС Windows 10, така и MacOS, и обеща че в най-скоро време ще ги оправи и ще добави редица нови функции. Тази версия на графичния редактор засега не е предназначена за ежедневно използване и е достъпна само в раздела за бета приложения на Creative Cloud за десктоп компютри. Adobe не съобщи кои други нейни приложения ще имат версии за ARM64 процесорите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Армър ама друп път
Армър ама друп път
1 година

Всичко или нищо (от адобито), иначе не ме бройте за арм-ър…

Последна редакция 1 година от Армър ама друп път
АРМ размазва х86
АРМ размазва х86
1 година

Дори с емулация АРМ бие най-бързите десктоп х86 версии. Товс е краят на х86. Само неграмотни псевдокомпютърджии не го разбират.

https://www.macrumors.com/2020/11/15/m1-chip-emulating-x86-benchmark/

Нови ревюта

Подобни новини