fbpx
3.8 C
София

Излезе видео, показващо едно от преимуществата на HarmonyOS пред Android и iOS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 16 декември Huawei официално стартира отворените бета тестове на своята мобилна операционна система HarmonyOS 2.0 за смартфони и таблети. Вече има фърмуери за устройствата P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro и MatePad Pro.

Да напомним, че Huawei създава HarmonyOS в качеството на максимално универсална платформа. Тя се базира на микроядро, което може да се използва в различни типове устройства – смарт часовници, таблети, смартфони, компютри, битова техника и други. В самите приложения е необходимо единствено да се адаптира потребителския интерфейс, за да може HarmonyOS да работи на различните видове устройства.

Сега започнаха да се появяват първите отзиви от външните разработчици и програмисти, които доказват универсалността на HarmonyOS. В YouTube бе публикуван кратък клип, показващ че платформата на китайския технологичен гигант има поне едно неоспоримо преимущество пред Android и iOS. Вижда се, че устройствата от тази обща екосистема могат съвсем тясно да си взаимодействат едно с друго. Така например, с лекота изображението от смартфона може да се извежда на екрана на друго устройство (в клипа е показан таблет), смартфонът може да се използва като дистанционно за управление на стартираните в другите компютърни системи плеъри и други приложения, възможно е да се започва използването на едно приложение в смартфона и да се продължи на смарт телевизора. В Android е реализирано нещо подобно, но то не е нативно, а е правено от външни производители и възможностите му са твърде ограничени.

В HarmonyOS 2.0 тази полезна възможност е интегрирана директно в операционната система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини