Излезе нова версия на Opera за Android с поддръжката на биткойни

0
394

Създателите на мобилния браузър Opera за Android представиха нова версия с поддръжката на биткойни и тотален редизайн на потребителския интерфейс, който получи кодовото име Squircles.

Според разработчиците, новата версия на дизайна излиза извън пределите на парадигмата за светъл и тъмен фон и създава по-красив интерфейс с десет цветови съчетания, плосък дизайн и по-плавни форми. По този начин максимално се увеличава семантичното натоварване, намаляват се преходните анимации и потребителят по-бързо достига до крайната цел. Новият интерфейс на Opera има за цел да премахне факторите отвличащи вниманието на потребителя: в него няма рязка геометрия, а фокусът е поставен преди всичко на плавните преходи.

Преди време Opera бе първият браузър, в който е интегриран криптовалутен портфейл, с което се осигурява лесен достъп до децентрализираната уеб версия Web 3. Сега вече браузърът поддържа работата с биткойни без да се налага инсталирането на разширение.

С новата версия на Opera криптовалутният портфейл на браузъра се отваря за най-популярния в света блокчейн. По този начин става възможно изпращането и приемането на биткойни директно от браузъра. Тоест, по този начин всеки потребител вече може не само да изпраща и получава Bitcoin и Ethereum, но и да ги използва в различните сайтове за заплащане на стоки и услуги. Браузърът работи и с TRX и с екосистемата децентрализирани приложения TRON DApps, която последно време расте много бързо.

Има и нощен режим с тъмна тема

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за