fbpx
-3.5 C
София

Излезе първата стабилна версия на браузъра Microsoft Edge за Linux

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи първата стабилна версия на браузъра Edge за Linux платформата. В хранилището на софтуерния гигант е качен пакета „microsoft-edge-stable_95„, който се предлага във вид на rpm и deb формат за Linux дистрибуциите Fedora, openSUSE, Ubuntu и Debian. Интересно е, че в забележките към версията за Linux се казва, че това е официална версия, но в основния сайт на браузъра Linux платформата засега не е включена като поддържана платформа. Това означава че за Linux дистрибуциите се предлагат само бета и dev версии.

Предложеният браузър се базира на енджина Chromium 95. Браузърът Edge за Linux поддържа всички стандартни възможности, предлагани за Windows и Mac OS, включително логване към Microsoft акаунта, режима за изчистване на текстовите бисквитки, три режима за блокиране на уеб тракерите, системата за защита от вредоносна активност SmartScreen, вертикалните табове, групирането на табовете и т.н.

Този браузър предлага и експерименталния режим „Super Duper Secure“, който може да бъде включен с помощта на флага edge://flags#enable-super-duper-secure-mode, при който се изключва JIT и се активират несъвместимите с JIT хардуерни механизми за защита CET (Controlflow-Enforcement Technology), ACG (Arbitrary Code Guard) и CFG (Control Flow Guard).

Едновременно с това е отворен сорс кодът на разработвания от Microsoft енджин WebGL.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини