8.1 C
София

Излезе първото кумулативно обновяване за финалната версия на Windows 11

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи първото кумулативно обновяване Windows 11. Като правило, ъпдейтите от подобен род излизат всеки втори вторник на месеца по време на така наречения Patch Tuesday и включват няколко пача, които оправят забелязаните проблеми.

Техническият номер на обновяването е KB5006674, а след неговото инсталиране Windows 11 става версия 22000.258. Обновяването на излязлата наскоро стабилна версия на Windows 11 става автоматично, но при желание ъпдейтът може да бъде изтеглен от Microsoft Update Catalog. Пълното име на компилацията е 10.0.22000.258.co_release_svc_prod1.211004-1917.

Основните промени, които идват с обновяването KB5006674:

  • Отстранен е проблемът със съвместимостта на Windows 11 и мрежовите програми Intel Killer и SmartByte. Компютърните устройства с този софтуер при определени условия губеха мрежови пакети от протокола User Datagram Protocol (UDP), което водеше до възникването на сериозни проблеми както с производителността на компютъра, така и до усложнения с всички мрежови протоколи, базирани на UDP. Така например, някои уеб сайтове се зареждаха много бавно, заради което стриймваното видео с висока резолюция започваше силно да лагва. По-бавно работеха и VPN, базирани на UDP протокола
  • Направени са значителни подобрения за по-ефективното получаване и инсталиране обновяванията на Windows 11. SSU гарантира наличието на надежден стек на обслужването, за да могат всички компютърни устройства без каквото и да било забавяне да получават и инсталират обновяванията на Microsoft.
Предишна новинаEA и FIFPRO удължиха партньорството си
Следваща новинаBandiZip 7.21 Final
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини