Излезе трейлър на руската версия на сериала Чернобил

29
13178

Тази година излиза руският сериал „Чернобил“, а преди няколко часа излезе първият трейлър на руската версия на суперхита на HBO.

Руската версия включва 12 епизода, а жанрът е определен като историческа драма и детектив. Режисьор на сериала е Алексей Мурадов. Трейлърът показва, че главните роли се изпълняват от Игор Петренко, Надежда Михалкова, Дмитрий Улянов и други.

Новият руски сериал се различава от този на HBO. Действието във филма се развива от месец април до месец декември 1986 година. Сюжетът накратко е следният: на украинския отдел на КГБ на СССР става известно за интереса на чуждестранните специални служби към Чернобилската атомна електроцентрала. За да може да открие, къде на територията Припят се крие опитният разузнавач на ЦРУ Алберт Ленц, в града пристига подполковникът на руското военно контраразузнаване Андрей Николаев.

Преди време руският телевизионен канал НТВ съобщи, че в британско-американската версия на сериала Чернобил, показана от HBO има не само художествени, но и идеологични несъответствия. Едновременно с това НТВ каза, че съвсем точно са показани съветският бит и атмосферата от тези времена. Но Мурадов заяви, че във филма са използвани клишета за СССР, типични за времената на студената война. Има и редица други критики срещу проекта на HBO.

Да си припомним, че финалният епизод на сериала „Чернобил“ на HBO получи възможно най-високия рейтинг в историята на IMDb. Самият сериал и до днес е на първо място заедно с филма „Планетата на маймуните“. Живите свидетели на тази трагедия се възхищават на сериала на HBO и са на мнение, че той абсолютно точно показва събитията около взрива на ЧАЕЦ.

29
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
20 Коментари
9 Отговори на коментарите
22 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Не на руската мафия в Европа!
Не на руската мафия в Европа!

Сега Кремъл ще ни обясни колко ни е била полезна радиацията и как Запада е по-радиоактивен за Европа, затова трябва да дойдат и да ни завладеят. Съветска Русия е най-голямото зло, което ни се е случвало – 45 години военна окупация и днес техните наследници още упраляват!

Ебачев
Ебачев

Не мога да си обясня, при положение че има направени сумати документални филми включително и английски, със документални и архивни кадри, и всички тези филми ги има налични в YouTube, как цялата планета гледа един чисто ХУДОЖЕСТВЕН филм и си прави изводи от него?

Явно на тази планета действително 90% процента от живущите са дебили….

Това е все едно да изиграеш Call of Duty и да приемеш всичко в играта за историческа истина…..само защото е визуално изпипано и изглежда добре….

boot
boot

А, де.. Нарича се изкуство. Естетическо възприятие. Едно го имат повече, други по-малко. При някои навярно и липсва. В миналото автори дори са били убивани заради произведенията си. Може би е поради липса на адекватно образование, може би поради липса на възпитание.. Отговорът на въпросът ти е комплексен. Знаеш ли колко хора в България вярват, че „Време разделно“ отразява действителни събития? А повечето от тях не знаят, че филмът е екранизация на книга. Дори не са чували за Антон Дончев. Знаят какво знаят и не знаят как може ти да не го знаеш и въобще да се осъмниш в достоверността… Виж още »

факира
факира

Не съм русофил, но представяш ли си аз да ти кажа как ти е минало деството и то в детайли. И цял свят да казват че съм го представил в точност 1 към 1 ? Дали ще е така. Иначе за сериала , доста слаб. Сега разбирам защо човечеството е толкова умствено ограничено. Толкова велики филми, а точно тоя сериЯл да е на 1-во място в ИМБД.

нАКа-47
нАКа-47

Поредната азиатска боза.

Kiko
Kiko

Така така, сега ще изкарат,че имало агент на ЦРУ и той е събирал централата. Ако е било така щяха ли на запад да обявят за инцидента след няколко дни, а не веднага?

Трол
Трол

Остави Запада, СССР щяха да го обявят веднага след като са го хванали и да го въртят по всичките си телевизии! Горбачов е жив да излезе и да каже истината!!!

dardvei
dardvei

„Планетата на маймуните“ или Planet Earth II

pix3l
pix3l

Знаех си аз, че американците са виновни! 😀

ANONYMOUS SOROS
ANONYMOUS SOROS

Сега ще кажат, че агент на ЦРУ е извършил всичко. Абе… руска му работа.

Corleone
Corleone

Елексир за мурзилки.

aaa
aaa

Вярвам на руския филм, не вярвам на изчадията от гейсащ!

Вова Тупин
Вова Тупин

Това е, защото си резултат на обратна селекция. Всички русофили са такива – деградирали.

aaa
aaa

Вие сте представител на уродите от гейсащ! гейсащ е носител на войните, уродщината, извратеността, кръвосмешението и е страната на пошлото и злото. Не спря гейсащ да се меси във всичко и да напада държави, като ги „омиротворява“, вземайки им петрола или им дава „демокрация“ с гейсащническите НПО-та, прави преврати, убийства и корпоративни намеси в държавите, като измества държавността с частното, което става корпоративно гейсащническо!

bbb
bbb

За това си прав, но в случая мисля, че американският филм го показва добре. Сигурен съм, че има неща, които може би не са били така, както краят на филма, но все пак останалото си е истината, колкото и да го отричат руснаците.

Станимир
Станимир

Сега казаците ще си филмират пропагандата, ще лансират Путинските идеали за велик СССР и разузнаване, а и до ден днешен пият соли за вана и се овалват в лайна

dsaa
dsaa

И като атмосфера и като актьорска игра, изглежда слаб, а уж трейлъра, тряба да покаже най-доброто.