fbpx
5.8 C
София

Излезе Live дистрибуцията Tails 3.9 за анонимен достъп до интернет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Излезе специалната Linux дистрибуция Tails 3.9 (The Amnesic Incognito Live System), базирана на Debian. Дистрибуцията Tails е предназначена за анонимен достъп и използване на интернет, и осигурява изключително високо ниво на анонимност и безопасност. Дистрибуцията се разпространява като ISO дисков образ с големина 1 GB.

Дистрибуцията Tails (The Amnesic Incognito Live System) е Live система, която без никакви допълнителни настройки осигурява максимално ниво на анонимност и безопасност. Анонимното включване към Глобалната мрежа се осигурява от Tor системата. Всички мрежови връзки по подразбиране са блокирани, с изключение на Tor трафика. При необходимост за използване и запис на потребителски данни се използва мощно криптиране. В стандартния Live режим на флаш стика, от който се стартира системата, не се записва никаква информация. Освен това, вградена е защита от анализа на остатъчните данни в оперативната памет на компютъра.

В новата версия е даден достъп до хранилищата на Debian с възможност за инсталиране на допълнителни програми. Подобрен е интерфейсът за настройка на постоянното хранилище според изискванията на Gnome. Нов е и интерфейсът за разглеждане на Tor възлите. Обновени са графичните драйвери, микрокодовете за процесорите на AMD и Intel. Разширена е поддръжката на най-разнообразен хардуер.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини