Излезе Microsoft Edge за компютри с ОС Windows за ARM процесори

1
470

Компютрите с операционната система Windows 10 за ARM процесори се продават доста отдавна, но един от техните най-големи недостатъци е липсата на алтернативни браузъри. Въпреки че Chrome и Firefox се стартират на компютрите с процесори на Qualcomm, единствено класическата версия на Edge е написана на ARM асемблер и работи с висока скорост. Chromium версията на Edge се хареса на потребителите и по нищо не отстъпва на Chrome, но в ARM среда работи също така калпаво, както Chrome и Firefox, понеже се емулира х86 кода.

За щастие на притежателите на компютри с чиповете Snapdragon 835, 850 и 8cx, в сайта на Microsoft най-после се появи официалната версия на уеб браузъра Chromium Edge, компилирана за ОС Windows 10 за ARM процесори. Засега тя се предлага в Canary канала и се очаква стабилната версия на браузъра на Microsoft да излезе в началото на 2020 година.

Използването на Microsoft Edge, написан на ARM асемблер и специално оптимизиран за операционната система Windows 10 за ARM процесори ще окаже силно положително влияние на всички аспекти в работата на браузъра. Ще се подобри производителността, ще се намали консумацията на електрическа енергия, ще се подобри работата с паметта, скоростта на скрола, рендирането на уеб страниците, преминаването от един раздел към други и още много други.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кокошка
Кокошка

Това е скандална новина!