Излезе Microsoft Edge за Linux

11
837

На 20 октомври в Dev канала на Microsoft Edge Insider за разработчици, излезе първата компилация на браузъра Microsoft Edge за Linux (версия 88.0.673.0-1).

Microsoft Edge за Linux поддържа управлението на мобилни приложения (MAM, mobile application management), плавно превъртане, разширенията за Google Chrome, теми.

Разработчикът предупреждава, че при инсталирането на Microsoft Edge в Linux системата ще бъде добавено хранилището на Microsoft. Това е необходимо за автоматичното обновяване на Edge.

Системните администратори могат в Microsoft Edge за Linux да ограничават правата на корпоративните потребители за посещаване на различни уеб страници. Разработчиците възнамеряват съвсем скоро да добавят поддръжката на WebView2 и Visual Studio Code 1.0.

Microsoft добавя, че е представила Microsoft Edge за Linux, за да помогне на разработчиците да създават свои сайтове или приложения в Linux среда.

Представената версия има редица ограничения – липсва синхронизация на настройките, разделите и и историята. И още, потребителите могат да използват само своите локални акаунти за логване в системата и не могат да се регистрират чрез своя Microsoft акаунт или AAD (Azure Active Directory).

Предлагат се компилации на Microsoft Edge за Linux за дистрибуциите Ubuntu, Debian, Fedora и openSUSE.  Директно от сайта на Microsoft могат да бъдат изтеглени .deb и .rpm инсталационни пакети. Но за пълноценната инсталация на браузъра е необходимо в терминала да се въведат допълнителни конзолни команди.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари